Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Henkilökohtaisen avun keskus (Havu-keskus)

Tervetuloa Havu-keskuksen sivuille! 

Keski-Suomen hyvinvointialueen henkilökohtaisen avun keskus eli Havu-keskus neuvoo ja ohjaa henkilökohtaisen avustajan työnantajamallin mukaan toimivia työnantajia ja heidän työntekijöitään.  Keskus toimii virka-aikana ja jalkautuu asiakkaiden palvelutarpeen mukaisesti hyvinvointialueen palvelupisteisiin ja yksilöllisesti tarvittaessa myös kotikäynneille.

Mitä tarjoamme

Havu-keskus tarjoaa käytännön apua mm. lomakkeiden täyttämisessä, avustajien välityksessä työnantajille sekä työsuhteisiin että sijaisuuksiin (huomioiden keskuksen omat avustajat) sekä avustajien työsuhteen ohjaamisessa yhteistyössä työnantajan kanssa. Keskus myös tiedottaa, kouluttaa, järjestää vertaistukitoimintaa sekä kotikäyntejä ja henkilökohtaisia tapaamisia ajanvarauksella.

Henkilökohtaisen avun keskus hyödyntää sähköisiä palveluja, järjestää koulutusta ja työnohjausta henkilökohtaisen avun eri osapuolille ja avustaa henkilökohtaisten avustajien työnantajien lakisääteisen velvoitteiden järjestämisessä. Koulutuksia järjestetään yhteistyössä esimerkiksi järjestöjen kanssa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen henkilökohtaisen avun keskus on  valtakunnallisen henkilökohtaisen avun keskusten jaoston aktiivinen jäsen. 

Voit ladata Havu-keskuksen esitteen täältä.

Yhteystiedot:

Henkilökohtaisen avun keskus / Vammaispalvelut
Keski-Suomen hyvinvointialue
Ylistönmäentie 33 C
40500 Jyväskylä
p. 014 266 3906, arkisin kello 9–11 ja kello 13-14. Soittoaikojen ulkopuolella voit halutessasi jättää viestin vastaajaan. 
Sähköposti: havu.keskus(at)hyvaks.fi 

Lomakkeet