Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Lapsiperheelle

Sivut sinua varten

Nämä sivut ovat sinun, parisuhteesi ja lastesi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tueksi. Sivuilta löydät tietoa ja vinkkejä erilaisiin lapsiperheiden kohtaamiin tilanteisiin ja haasteisiin.

Sivuilta löydät tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä eri ikävuosina sekä niitä tukevasta liikunnasta ja ravitsemuksesta.

Löydät neuvoja lapsiperheen arjen rytmittämiseen, kuten unen laadun parantamiseen ja ruutuajasta sopimiseen. Saat myös ideoita lapsiperheiden vapaa-aikaan.

Vanhemmuus voi muuttaa parisuhdetta, saat sivuilta tietoa myös hyvinvoivan parisuhteen kulmakivistä. Mikäli kriisi on kohdannut perhettäsi, löydät siihenkin tukea.

Etäperhetyöntekijän chat 

Etäperhetyöntekijän chat on matalan kynnyksen kanava, jossa voit ottaa yhteyttä lapsiperheen palveluiden ammattilaiseen. Etäperhetyöntekijän chat palvelee kaikkia Keski-Suomen hyvinvointialueella asuvia lapsiperheitä ja se on osa sähköistä perhekeskusta

Chatissa voit keskustella asiantuntijan kanssa lapsiperheiden arkeen liittyvistä asioista helposti ilman ajanvarausta. Asiantuntija antaa vinkkejä arjessa jaksamisen tueksi sekä ohjaa oikeanlaisen avun piiriin.

Chat on avoinna arkisin kello 10.00–15.30 Asioi sähköisesti -sivullamme. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista ja anonyymia.

Voit myös pyytää apua Pyydä apua -napin kautta. 

Perhekeskukset

Perhekeskustoiminta kokoaa lasten, nuorten ja perheiden palvelut yhteiseksi kokonaisuudeksi, monitoimijaiseksi verkostoksi. Perhekeskus voi olla fyysinen tila tai asiantuntijat voivat toimia verkostomaisesti lapsi- ja perhelähtöisesti. Täältä saat lisätietoa palvelukokonaisuudesta ja asiantuntijoiden tekemästä yhteistyötä lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi.

Tutustu Keski-Suomen perhekeskuksiin täällä!