Hyppää pääsisältöön

Terveysasemien puhelinpalveluiden kiireettömien asioiden puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet. Takaisinsoitto ei välttämättä toteudu saman päivän aikana.

Lue lisää.

Perhekeskus palvelee sinua ja perhettäsi kaikissa elämäntilanteissa

  • Kun haluat tavata muita perheitä tai saada vertaistukea muilta vanhemmilta.
  • Kun tarvitset tietoa ja tukea lapsesi tai nuoresi kasvuun, kasvatukseen tai omaan vanhemmuuteen.
  • Jos lapsellasi on pulmia tai olet huolissasi hänen mielialastaan tai käyttäytymisestään.
  • Apua koko perheen hyvinvointiin erilaisissa elämäntilanteissa, tukea myös parisuhteeseen.

Palveluita järjestävät yhdessä hyvinvointialue, kunnat, seurakunnat ja järjestöt. Perhekeskuksia on eri puolilla Keski-Suomea sekä verkossa.

Perhekeskusten palvelutarjontaa

Keski-Suomen perhekeskukset tarjoavat lapsiperheille matalan kynnyksen tukea, toimintaa, kohtaamisia ja palveluja maksuttomasti fyysisissä perhekeskuksissa, mutta myös eri puolilla maakuntaa muissakin toimipisteissä, etäyhteyksin sekä verkkopalveluina. Palveluita ja toimintaa tarjoavat hyvinvointialueen, kuntien, seurakuntien ja eri järjestöjen toimijat

Osa perhekeskusten toiminnasta on avointa, eikä toimintaan tarvitse ilmoittautua, mutta osaan palveluista ja toiminnasta tulee varata aika etukäteen. Kaikki toiminta on maksutonta.

Vaaditko itseltäsi liikaa vanhempana? Tule mukaan ilmaiselle Perhepolku-verkkokurssille.

Verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan sekä tukea myötätuntoista vuorovaikutusta parisuhteessa ja perheessä. Itsenäisesti tehtävällä kurssilla voi esimerkiksi testata oman itsemyötätuntonsa ja kirjoittaa itselleen myötätuntoisen kirjeen. Kurssi sisältää tietoa, tehtäviä ja vinkkejä sekä toisten vanhempien vertaistarinoita. 

"Kurssilla tajusin, miten paljon vaadin itseltäni ja läheisiltäni. Nyt tahdon vahvistaa myötätuntoa itsessäni ja perheessäni."

Kurssi löytyy osoitteesta: www.perhepolku.fi/verkkokurssi

Tärppejä vanhemmuuden vahvistamiseen!

Kuinka saamme perheemme työnjaon toimivaksi? Miten tuemme toisiamme vanhempina ja annamme tilaa olla vanhempana? Ketkä perheen ulkopuoliset aikuiset voisivat olla tukena arjessa?

Vanhemmuus on helpompaa silloin, kun ympäriltä löytyy läheisiä ihmisiä, joiden kanssa jakaa arjen iloja sekä huolia ja joilta saa tukea vaikeissa hetkissä.

Tärppejä toimivaan tiimiin -kampanja aktivoi vanhempia pohtimaan ja keskustelemaan läheistensä kanssa keskinäisestä tukemisesta, reilusta työnjaosta ja yhteen hiileen puhaltamisesta. 

Saat vinkkejä toimivaan yhteisvanhemmuuteen ja sinua myös kannustetaan jakamaan toimivia käytänteitä muille.

Onko sinulla vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen, ihmissuhteisiin tai seksuaalisuuteen liittyviä huolia, joista haluaisit jutella? Väestöliitto tarjoaa maksutonta ammatillista keskustelutukea lasta odottaville ja alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille. Keskustella voit puhelimitse tai chatissa.

Siirry Perhepulma-palveluun.

Mitä perhekeskus tekee? 

  • Edistää ja seuraa lapsen ja perheen terveyttä ja hyvinvointia
  • Tukee vanhemmuudessa ja parisuhteessa
  • Ottaa huomioon perheiden monimuotoisuuden
  • Mahdollistaa vertaistuen, vahvistaa yhteisöllisyyttä
  • Tarjoaa varhaista tukea, hoitoa ja kuntoutusta
  • Auttaa sovinnolliseen eroon ja vanhemmuuden jatkumiseen
  • Ehkäisee lähisuhdeväkivaltaa
Image
Mitä perhekeskus tekee

Pyydä apua -nappi

Pyydä apua -nappi on matalan kynnyksen sähköinen kanava, jonka kautta saat ohjausta ja neuvontaa oikeanlaisen avun piiriin. Apua voit pyytää nimettömänä. Apua pyytäessäsi sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä.

Pyydä apua -napin yhteydenottosi vastaanottanut sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen ottaa 1–3 arkipäivän kuluessa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Pyydä apua!

Perhekeskus on palvelujen kokonaisuus, joka sisältää lapsille ja perheille suunnatut hyvinvointia ja terveyttä edistävät, kasvua ja kehitystä edistävät sekä varhaisen tuen ja hoidon palvelut.

Perhekeskus yhteensovittaa kuntien ja kuntayhtymien sekä järjestöjen ja seurakuntien palveluita ja toimintaa.

LisätietojaThl.fi