Hyppää pääsisältöön

Itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 6.12. palvelemme pääsääntöisesti sunnuntain aukioloaikojen mukaisesti.

Jyväskylän perhekeskustoiminta

Ajankohtaista

Joulutauko 22.12.2023-1.1.2024. 

New English-speaking Duo Mother & Baby group starts in Jyväskylä and meets on Fridays 10.11.–8.12. 10–12 in Kuokkalan perhekeskus. Register online: bit.ly/duomb-signup

Duo Mother & Baby groups are cosy and confidential meeting places for the mothers and babies of intercultural families. All mothers - both Finnish and foreign - are welcome to participate with their under-1-year-old babies.

Kuokkalan perhekeskus on saanut lisätilaa, käytössä on nyt myös olohuoneen ja keittiön lisäksi leikkihuone. Jos tarvitset tiloja lasten, nuorten ja perheiden toiminnalle, ole yhteydessä perhekeskuskoordinaattoreihin. Kurkkaa Kuokkalan perhekeskuksen sivuilta, mitä kaikkea keväälle -24 on jo tiedossa mm. uusperhekahvila, erovertaiskahvila, leikkitreffit jatkuvat. 

JOULUKUU

To 7.12 klo 8.30-11 Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuksen perheliikunta, Vaajakosken liikuntahallissa. Perhekeskuskoordinaattori vierailulla. (Urheilutie 36 C)

To 7.12 klo 14.30-16.30 Kuokkalan perhekeskuksen leikkitreffit. (Polttolinja 9)

Pe 8.12 klo 10-12 Duo Mother & Baby group. Kuokkalan perhekeskus. (Polttolinja 9) Vuoden viimeinen kerta.

Ke 13.12 klo 14.30-16.30 Kuokkalan perhekeskuksen leikkitreffit. Jouluisia laululeikkejä ja tonttujen etsintää. (Polttolinja 9) Vuoden viimeinen kerta. Leikkitreffit jatkuvat keskiviikkona 17.1.2024 klo 14.30-16.30. Lisätietoa tulossa. 

Ma 18.12 klo 17-19 Nepsy -olkkari Kuokkalan perhekeskus. Pikkujoulunyyttärit ja perhekeskuskoordinaattori paikalla. Vuoden viimeinen kerta, Nepsy-olkkari jatkuu myös ensi vuonna, lisätietoa tulossa. 

Joulutauko 22.12.2023-1.1.2024. 

Muutokset ovat mahdollisia! 

Jyväskylän perhekeskustoimintaa toteutetaan Kuokkalan perhekeskuksessa, Polttolinja 9:ssä ja Kortetalon kohtaamispaikassa, Kartanonkuja 4:ssä ja jalkautumalla perheiden pariin sekä verkostomaisesti eri lapsiperhetoimijoiden yhteistyöllä. Toimintaa viedään eteenpäin yhteistyössä kunnan, järjestöjen, yritysten ja seurakunnan kanssa. Perheet huomioidaan toiminnan suunnittelussa, kehittämisessä ja arvioinnissa. Perheiden omaehtoista toimintaa tuetaan.

Perhekeskustoiminnalla pyritään ennalta vahvistavaan perheiden kohtaamiseen siellä, missä perheet luontaisesti ovat, omissa kasvuympäristöissään, mahdollistaen näin puitteet yhteisölliseen toimintaan, arjen hyvinvoinnin tukemiseksi. Perheitä kohdataan Jyväskylän eri asuinalueilla. 

Jyväskylässä on nimetty 11 asuinalueverkostoa: Huhtasuo, Kantakaupunki, Keljonkangas-Säynätsalo, Keltinmäki-Myllyjärvi, Korpilahti, Kortepohja-Kypärämäki, Kuohu-Vesanka, Kuokkala, Palokka, Tikkakoski-Puuppola, Vaajakoski. Verkostoon kuuluu myös nimetyn asuinalueen muut lähiasuinalueet, esimerkiksi Huhtasuon verkostoon kuuluu Kangaslampi, Kangasvuori, Seppälä, Pysäkkivuori, Pupuhuhta, Rasinrinne, Sulku, Kaakkolampi. Perhekeskus verkostojen ideana ja tehtävänä on tukea ja edistää lapsiperheiden terveyttä sekä hyvinvointia kokoamalla perheiden alueellisia palveluita. Tehdään yhteistyötä lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi.  

Jos haluat osallistua perhekeskusverkoston tapaamiseen, niin ole yhteydessä perhekeskuskoordinaattoreihin. Mahdollisuus osallistua paikan päällä / etäyhteydellä.

Seuraavat verkostot keväällä 2024. Lisätietoa myöhemmin.

Parisuhteen huoltoasema

Parisuhteen huoltoasema on lapsiperheiden vanhemmille suunnattua maksutonta ennaltaehkäisevää ohjausta (1-3 kertaa). Huoltoasemalle voi tulla yksin tai yhdessä. Parisuhteen huoltoasemalla katsastetaan keskustellen parisuhteen tila. Tarvittaessa saa vinkkejä, neuvontaa, kotitehtäviä tai ohjausta muihin parisuhdepalveluihin. Varaa 1-1,5 tunnin mittainen maksuton aika puhelimitse:

Paula Jantunen p. 040 675 3730 / Anne Savolin p. 050 380 0583

Palaute / arviointi käyttämästäsi palvelusta, Parisuhteen huoltoasema. 

Parisuhteen huoltoasemasta vastaavat Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus ja Jyväskylän seurakunta. 

Nepsy-pysäkki

Tule keskustelemaan Nepsy-pysäkille, kun perheenjäsenen neuropsykiatriset haasteet mietityttävät ja haluat muuttaa arkea sujuvammaksi. Ohjaus on kertaluontoista ja maksutonta. Varaa 1,5 tunnin mittainen maksuton aika puhelimitse: Taija Kaltiainen p. 050 338 9810 tai s-postilla taija.kaltiainen@hyvaks.fi

Palaute / arviointi käyttämästäsi palvelusta, Nepsy-pysäkki. 

Nepsy-pysäkistä vastaavat Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskustoiminta, varhaisen tuen palvelut, neuropsykiatrisen tuen ja kuntoutuksen tiimi (nepsy-tiimi). 

Nepsy-tiimin kaikille avoimet infot vuonna 2024: 18.1 klo 14:30-16:00 (ADHD), 20.2. klo 8:30-10:00 (autismi) ja 21.3 klo 8:30-10:00 (ADHD). Loput info- ja ryhmäaikataulut ilmoitetaan myöhemmin. Nepsy-tiimi.

Tukipysäkki kiusaamisasioissa

Onko lastasi kiusattu tai onko lapsesi osallistunut kiusaamiseen? Haluatko vanhempana jutella ammattilaisen kanssa? Tarvitsetko apua ja neuvoja tilanteeseen? Ota rohkeasti yhteyttä maksuttomaan tukipysäkkiin kiusaamisasioissa. Voimme tarjota 1-3 tapaamista, joissa pääset keskustelemaan lapsesi ja perheesi tilanteesta sekä saat tarvittaessa ohjausta eteenpäin. Lisätiedot ja ajanvaraus puhelimitse: Lotta Minkkinen p. 050 576 8293

Palvelun järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus ja lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä MLL:n Järvi-Suomen piirin Selviydytään kiusaamisesta -toiminta.

Palaute / arviointi käyttämästäsi palvelusta, Tukipysäkki kiusaamisasioissa.

Lisätietoja perhekeskuskoordinaattoreilta:

  • Taija Kaltiainen p. 050 338 9810
  • Paula Jantunen p. 040 675 3730

Ajankohtaista tietoa perhekeskuksen toiminnasta sosiaalisessa mediassa:

Apua ja tukea on saatavilla monin eri tavoin. Joskus sopivin tuki löytyy sähköisesti, joskus tarvitaan apua kasvokkain. Voit halutessasi keskustella etäperhetyöntekijän kanssa chatissa tai jättää yhteydenoton Pyydä apua -napin kautta. 

Etäperhetyöntekijä

Keskustele asiantuntijan kanssa lapsiperheiden arkeen liittyvistä asioista, helposti, matalalla kynnyksellä. Täältä saat vinkkejä arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti. Vastaanotto palvelee arkisin kello 10.00–15.30. Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikille lapsiperheille. Etäperhetyöntekijän työ on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköistä perhekeskusta. 

Sähköinen perhekeskus.

Image
Perhekeskus - mukana elämässä -logo