Hyppää pääsisältöön
kaksi naista lukee lehteä

Uutinen

Henkilökohtaisen avun keskuksessa otetaan käyttöön uusi Avustajainfo-palvelu

24.11.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen henkilökohtaisen avun keskus ottaa käyttöönsä tiistaina 28.11. koko Keski-Suomen hyvinvointialueen kattavan Avustajainfo-palvelun. Avustajainfo tulee käyttöön tiistaina 28.11. aamupäivän aikana.

 Avustajainfo on tarkoitettu avustajavälitykseen vammaispalvelulain mukaisen henkilökohtaisen avun työnantajamallin työnantajille ja avustajille. Avustajainfo on verkkopalvelu, jonka kautta henkilökohtaisen avun työnantaja-asiakkaat voivat ilmoittaa avoimista työpaikoista ja etsiä itselleen työntekijää. Vastaavasti henkilökohtaiset avustajat voivat ilmoittautua palvelussa työnhakijoiksi ja etsiä sieltä töitä.  

Avustajainfon käyttö vaati uusilta käyttäjiltään rekisteröitymistä. Työnantajat eli avunkäyttäjät tekevät rekisteröitymisen yhteydessä oman profiilinsa ja työntekijät eli henkilökohtaiset avustajat omansa. Profiili toimii työnhakuilmoituksena, jonka voi pitää aktiivisena tai piilottaa aina tarpeen mukaan. Äkillisessä avustajatarpeessa työnantaja voi lähettää viestin kaikille Avustajainfossa aktiivisina oleville avustajille.  

Keski-Suomen hyvinvointialueen henkilökohtaisen avun keskus auttaa tarvittaessa profiilin luomisessa ja käytössä. Henkilökohtaisen avun keskus käy myös läpi kaikki palveluun tulevat uudet rekisteröitymiset ja on rekisteröityneisiin yhteydessä ennen palveluun hyväksymistä. Kaikki Avustajainfo-palveluun haluavat avustajat haastatellaan. 

Jyväskylän alueella palvelun vanha versio Henkkari on ollut käytössä useamman vuoden, mutta järjestelmäpäivityksen myötä sen uusi versio, Avustajainfo, laajennetaan koko Keski-Suomen hyvinvointialueelle. Jyväskylän aikaisen Henkkarin tietokanta siirretään uuteen palveluun, mutta sen käyttö vaatii jo rekisteröityjä käyttäjiä uusimaan salasanansa. Rekisteröityjä käyttäjiä on tiedotettu palvelun muutoksesta sähköpostitse. 

Avustajainfo löytyy 28.11. alkaen osoitteesta https://app.avustajainfo.fi/hyvaks. 

Henkilökohtaisen avun keskus antaa lisätietoja sekä auttaa Avustajainfon käytössä puhelimitse numerossa 014 266 3906 arkisin kello 9–11 ja kello 13–14. Soittoaikojen ulkopuolella voit halutessasi jättää viestin vastaajaan. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteella havu.keskus(at)hyvaks.fi. 

Lue lisää: Henkilökohtaisen avun keskus (Havu-keskus) | Keski-Suomen hyvinvointialue (hyvaks.fi) 

Lisätietoja: