Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Seksuaaliterveyspalvelut

Seksuaaliterveyspalveluissamme tuemme ja neuvomme asiakasta seksuaaliterveyteen, ehkäisyyn ja perhesuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Seksuaaliterveyspalveluissa tarjoamme

  • seksuaaliterveysohjausta
  • ehkäisyneuvontaa ja
  • perhesuunnitteluneuvontaa.

Ehkäisyneuvonnassa pyrimme seksuaaliterveyden kokonaisvaltaiseen edistämiseen. Raskauden ehkäisy on maksutonta alle 25-vuotiaille keskisuomalaisille nuorille. Perhesuunnitteluneuvonta sisältää raskauden suunnitteluun, raskauden keskeytyksiin, lapsettomuushoitoihin ja seksitauteihin liittyvät neuvonnat ja tutkimukset.

Seksuaaliterveyteen liittyvää ohjausta annetaan myös osana äitiys- ja lastenneuvolan määräaikaistarkastuksia.

Lue lisää alle 25-vuotiaiden maksuttomasta ehkäisystä.

Kenelle

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvontaa tarjoamme kaikille hedelmällisessä iässä oleville asiakkaille. Seksuaaliterveysohjausta tarjoamme kaikille sitä tarvitseville.

Toimi näin

Jos asut Jyväskylän keskustan, Halssilan, Huhtasuon, Palokan, Kyllön, Kuokkalan, Keljonkankaan tai Vaajakosken alueella, ota yhteyttä Kyllön terveysasemalla toimivaan keskitettyyn seksuaaliterveysyksikköön.

Jos asut Tikkakoskella, Korpilahdella, Säynätsalossa tai Hankasalmella, Muuramessa tai Uuraisilla, ota yhteyttä Jyväskylän alueen äitiys- ja lastenneuvolan keskitettyyn puhelinpalveluun.

Jos asut Keuruulla, Petäjävedellä, Laukaassa, Toivakassa, Multialla, Luhangassa tai Joutsassa, ota yhteyttä lähineuvolaasi neuvolan keskitetyn puhelinpalvelun kautta.

Jos asut Saarijärvellä, Kannonkoskella, Karstulassa, Kivijärvellä, Kyyjärvellä, Pihtiputaalla, Viitasaarella tai Äänekoskella, ota yhteyttä Äänekosken keskitettyyn seksuaaliterveysyksikköön tai lähineuvolaasi.

Jos olet opiskeluterveydenhuollon tai YTHS:n asiakas, voit olla yhteydessä näihin palveluihin.

Asioi sähköisesti

Voit keskustella luottamuksellisesti tai varata ajan seksuaaliterveyspalveluihin seksuaalineuvojan chatissa asioi sähköisesti -sivullamme. Chat palvelee kaikkia yli 16-vuotiaita keskisuomalaisia pois lukien Jämsän, Kinnulan ja Jyväskylän ulkoistettujen terveysasemien asiakkaat. Voit myös varata ajan terveydenhoitajan videovastaanotolle raskauden ehkäisyn aloitus- tai seurantakäynnille.