Hyppää pääsisältöön
Sienikori metsässä

Asioi sähköisesti

Siellä missä sinäkin

Tarjoamme sähköisiä palveluita keskisuomalaisille kaikissa elämäntilanteissa. Voit ottaa yhteyttä muun muassa sairaanhoitajaan, sosiaaliohjaajaan tai fysioterapeuttiin ja keskustella esimerkiksi suun terveyteen, mielenterveyteen seksuaalisuuteen sekä nuorten, lapsiperheiden ja ikääntyneiden arkeen liittyvistä kysymyksistä.

Sähköisen asioinnin kautta voit

 • varata ajan ja ottaa yhteyttä
 • asioida chat- ja videovastaanotolla
 • jättää yhteydenottopyynnön ammattilaiselle
 • saada hyvinvointiisi ja terveyteesi liittyvää tietoa ja ohjausta
 • osallistua hyvinvointia tukeviin valmennuksiin ja ryhmiin

Toimi näin

Tältä sivulta löydät hyvinvointialueen sähköiset palvelut kohderyhmittäin lajiteltuna. Klikkaa plus-ikonia tai otsikkoa avataksesi kyseisen palvelun. Kerromme sähköisen asiointikanavan yhteydessä, minkä kunnan asukkaille palvelu on saatavilla. Laajennamme ja yhdenmukaistamme sähköisiä asiointikanaviamme jatkuvasti.

Siirry varatulle videovastaanottoajalle

Yllä olevasta linkistä pääset varaamallesi digitaalisen sote-keskuksen ammattilaisen videovastaanottoajalle. Linkki ohjaa vahvaan tunnistautumiseen. Ajanvarauksen ammattilaisille löydät alempaa tältä sivulta.

Pyydä apua -nappi

Pyydä apua -nappi on matalan kynnyksen sähköinen kanava, jonka kautta saat ohjausta ja neuvontaa oikeanlaisen avun piiriin. Apua voit pyytää nimettömänä. Apua pyytäessäsi sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä.

Pyydä apua -napin yhteydenottosi vastaanottanut sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen ottaa 1–3 arkipäivän kuluessa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Pyydä apua!

Terveyspalvelut

Tee oirearvio Omaolo-palvelussa

Omaolo-palvelun maksuttomat oirearviot ovat kaikkien keskisuomalaisten käytettävissä.

Omaolo-palvelun oirearviot antavat sinulle oireisiisi sopivan ja lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeestasi. Oirearvio yhdistää sinut tarvittaessa oman alueesi ammattilaiseen ja ajanvaraukseen.

Jos sinulla on koronan oireita tai epäilet koronaa, täytä hengitystietulehduksen, yskän tai kurkkukivun oirearvio, riippuen pääoireestasi.

Tee terveystarkastus Omaolo-palvelussa

Omaolo-palvelun maksuton terveystarkastus on kaikkien keskisuomalaisten käytettävissä. Seuraavien kuntien asukkaat voivat lisäksi halutessaan lähettää terveystarkastuksen tulokset oman terveysasemansa ammattilaisille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Sähköinen terveystarkastus arvioi elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Terveystarkastus kertoo, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja sairastumisriskeihisi. Tee tämä terveystarkastus, kun haluat kattavan raportin terveydentilastasi.

Tee muu yhteydenotto Omaolo-palvelussa

Tällä hetkellä Omaolo-palvelun maksuton muu yhteydenotto on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Jyväskylä, Hankasalmi ja Uurainen.

Voit tehdä Omaolo-palvelun muun yhteydenoton lääkehoitoosi liittyen. Yhteydenoton vastauksena voit saada apua jollakin seuraavista tavoista:

 • Viestin Omaolossa ammattilaiselta
 • Ohjauksen valitsemasi alueen toiseen yhteydenottokanavaa

Keskustele sairaanhoitajan kanssa Omaks.fi:n chat-palvelussa

Tällä hetkellä sairaanhoitajan chat-palvelu on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta. Chat-palvelussa sairaanhoitajamme voi tarvittaessa avata videoyhteyden, ohjata sinut lääkärin videovastaanotolle tai pyytää sinua tunnistautumaan esimerkiksi varatakseen sinulle vastaanottoajan.

Maksuton chat on auki maanantaista torstaihin klo 8.00–17.30 ja perjantaisin klo 9.00–17.30.

Keskustele sairaanhoitajan kanssa Pihlajalinna-terveyssovelluksessa

Terveyssovellus on avoinna Jämsän Terveyden asiakkaille terveyskeskuksen aukioloaikojen mukaisesti. Löydät ohjeet sovelluksen lataamisen Pihlajalinnan verkkosivuilta.

Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta pääset keskustelemaan chatilla ja tarvittaessa videoyhteydellä hoitohenkilökunnan kanssa. Asiantuntijamme auttaa sinua vaivassasi ja ohjaa tarvittaessa sopivaan jatkohoitoon sujuvasti saman yhteydenoton aikana. Asiakkaan etävastaanottokäynti alkaa aina hoitajan vastaanotolla oirekohtaisella hoidon tarpeen arvioinnilla.

Terveyssovelluksen lataaminen, hoitajan tekemä hoidon tarpeen arviointi ja chat-vastaanotot ovat sovelluksessa maksuttomia. Videovastaanottokäynti lääkärillä maksaa saman verran kuin vastaanottokäynti terveysasemalla.

Varaa aika hoitajan etävastaanotolle

Jyväskylä, Hankasalmi, Uurainen, Keuruu, Multia, Petäjävesi, Luhanka: voit varata ajan sairaanhoitajan etävastaanotolle tai jättää yhteydenottopyynnön Hyviksessä, sähköisessä asiointipalvelussa.

Varaa aika Äänekosken terveysasemalle

Äänekosken terveysaseman sähköinen ajanvarauspalvelu on käytössä Äänekosken asukkaille.

Palvelussa voit varata ajan esimerkiksi röntgeniin, opiskeluterveydenhuoltoon, lastenneuvolaan 2–6-vuotiaiden tarkastuksiin, kouluterveydenhuoltoon ja koronarokotukseen.

Varaa aika tai täytä esitietolomakkeita eTerveyspalveluissa

eTerveyspalvelu on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari.

Käyttöön tarvitsee pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Saarijärven asukkaana voit varata eTerveyspalvelujen kautta vastaanottoajan                          

 • Fysioterapiaan
 • Sairaanhoitajalle
 • Astmahoitajalle
 • Diabeteshoitajalle
 • Rokotushoitajalle
 • Lastenneuvolan 1–6-vuotiaiden vuositarkastuksiin terveydenhoitajalle
 • Ehkäisyneuvontaan terveydenhoitajalle
 • Päihdehoitajalle

Ajanvarauksen lisäksi voit täyttää terveyteesi liittyviä kysely- ja esitietolomakkeita.

Pihtiputaan ja Viitasaaren asukkaana voit varata eTerveyspalvelujen kautta vastaanottoajan

 • Sairaanhoitajalle tai terveydenhoitajalle
 • Fysioterapeutille
 • Lastenneuvolan terveystarkastukseen 2–6-vuotiaille

Kun päivität puhelinnumerosi perustietoihisi, sinulla on mahdollisuus saada lääkäriltä tai hoitajalta tekstiviestillä mm. laboratoriovastauksia, jatkohoito-ohjeita ja lääkitysohjeita. Lisäksi voit saada puhelimeesi ajanvarauksiin liittyvät tekstiviestimuistutukset.

Siirry eTerveyspalveluun.

Jätä yhteydenottopyyntö sairaanhoitajalle

Tällä hetkellä seuraavien kuntien asukkaat voivat jättää yhteydenottopyynnön sairaanhoitajalle: Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Luhanka, Multia, Petäjävesi ja Uurainen.

Voit jättää yhteydenottopyynnön sairaanhoitajalle Hyvis.fi-palvelussa.

Omakanta.fi

OmaKannasta näet terveystiedot ja vähitellen sosiaalipalvelujen tietoja. Voit myös pyytää reseptin uusimista tai tallentaa hoitotahdon. Pääset kirjautumaan OmaKantaan esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

OmaKannassa voit

 • lukea hoitoon liittyvät kirjaukset
 • pyytää reseptin uusimista
 • tarkistaa laboratorio- ja röntgentutkimusten tulokset
 • nähdä vähitellen sosiaalipalvelujen tietoja
 • tallentaa oman hoitotahdon ja elinluovutustahdon
 • antaa luovutusluvan omien tietojen luovuttamiseen tai kieltää niiden luovuttamisen
 • selata omia hyvinvointitietoja ja tallentaa mittaustuloksia
 • saada EU:n koronatodistuksen

Siirry OmaKanta-palveluun.

Tee oirearvio Omaolo-palvelussa

Omaolo-palvelun maksuttomat oirearviot ovat kaikkien keskisuomalaisten käytettävissä.

Omaolo-palvelun oirearviot antavat sinulle oireisiisi sopivan ja lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeestasi. Oirearvio yhdistää sinut tarvittaessa oman alueesi ammattilaiseen ja ajanvaraukseen.

Keskustele fysioterapeutin kanssa chat-palvelussa

Tällä hetkellä fysioterapeutin chat-palvelu on käytössä koko Keski-Suomen 16 vuotta täyttäneille asukkaille. Tunnistautuneena palvelu on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta. Chat-palvelussa fysioterapeutti voi tarvittaessa avata videoyhteyden tai pyytää sinua tunnistautumaan esimerkiksi varatakseen sinulle vastaanottoajan.

Maksuton chat on auki maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.

Varaa aika fysioterapeutin videovastaanotolle

Tällä hetkellä fysioterapeutin videovastaanotto on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Voit varata ajan fysioterapeutin videovastaanotolle Hyvis.fi-palvelussa.

Fysioterapeutin videovastaanoton hinta on 5,80 euroa.

Varaa aika tai täytä esitietolomakkeita eTerveyspalveluissa

eTerveyspalvelu on käytösä seuraavien kuntien asukkaille: Saarijärvi, Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi. Siirry eTerveyspalveluun.

Tee hyvinvointivalmennuksia Omaolo-palvelussa

Omaolo-palvelun hyvinvointivalmennukset ovat kaikkien keskisuomalaisten käytettävissä.

Hyvinvointivalmennukset kannustavat sinua terveyttä tukeviin elämäntapamuutoksiin. Valmennukset ohjaavat ja seuraavat suorittamiesi tehtävien avulla edistymistäsi. Voit aloittaa hyvinvointivalmennuksia itsenäisesti tai ammattilaisen suosittelemana.

Varaa aika elämäntapaohjaajan videovastaanotolle

Tällä hetkellä elämäntapaohjaajan videovastaanotto on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Voit varata ajan elämäntapaohjaajan videovastaanotolle Hyvis.fi-palvelussa. Videovastaanotto on maksuton.

Varaa aika ravitsemusterapeutin videovastaanotolle

Tällä hetkellä ravitsemusterapeutin videovastaanotto on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

18 vuotta täyttäneet voivat varata ajan ravitsemusterapeutin videovastaanotolle keskusteltuaan ensin sairaanhoitajan kanssa sairaanhoitajan chat-palvelussa tai videovastaanotolla.

Ravitsemusterapeutin videovastaanoton hinta on 5,80 euroa. Voit varata ajan ravitsemusterapeutin videovastaanotolle sairaanhoitajan chatin kautta Omaks.fi:ssä.

Keskustele seksuaalineuvojan kanssa chat-palvelussa

Seksuaalineuvojan anonyymi chat-palvelu on käytössä kaikille keskisuomalaisille.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta. Chat-palvelussa seksuaalineuvojamme voi tarvittaessa pyytää sinua tunnistautumaan esimerkiksi varatakseen sinulle vastaanottoajan.

Maksuton chat on auki maanantaista perjantaihin klo 9.00–15.30.

Varaa aika seksuaalineuvojan videovastaanotolle

Tällä hetkellä seksuaalineuvojan videovastaanotto on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Voit varata ajan seksuaalineuvojan videovastaanotolle seksuaalineuvojan chatin kautta. Videovastaanotto on maksuton.

Jätä yhteydenottopyyntö seksuaalineuvojalle

Yhteydenottopyyntö seksuaalineuvojalle on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Voit jättää yhteydenottopyynnön seksuaalineuvojalle Hyvis.fi-palvelussa.

Keskustele raskauden ehkäisystä terveydenhoitajan kanssa chat-palvelussa

Tällä hetkellä raskauden ehkäisyn digitaaliset palvelut ovat käytössä seuraavien kuntien 16 vuotta täyttäneille asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta. Chat-palvelussa terveydenhoitajamme voi tarvittaessa pyytää sinua tunnistautumaan esimerkiksi varatakseen sinulle vastaanottoajan.

Maksuton chat on auki maanantaista–perjantaihin klo 9.00–15.30.

Varaa aika terveydenhoitajan videovastaanotolle raskauden ehkäisyyn liittyvissä asioissa

Tällä hetkellä raskauden ehkäisyn videovastaanotto on käytössä seuraavien kuntien 16 vuotta täyttäneille asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Voit varata ajan raskauden ehkäisyn videovastaanotolle seksuaalineuvojan chatin kautta tai Hyvis.fi-palvelussa Videovastaanotto on maksuton.

Jätä terveydenhoitajalle yhteydenottopyyntö raskauden ehkäisyyn liittyvissä asioissa

Yhteydenottopyyntö raskauden ehkäisyyn liittyvissä asioissa terveydenhoitajalle on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Voit jättää yhteydenottopyynnön terveydenhoitajalle raskauden ehkäisyyn liittyvissä asioissa Hyvis.fi-palvelussa.

Fimlab Laboratoriot Oy tuottaa Keski-Suomen hyvinvointialueen laboratoriopalvelut. Fimlabin näytteenottopisteitä on Keski-Suomessa useita ja ne toimivat ajanvarauksella.

Fimlabin Vihta-ajanvarausjärjestelmään ohjaudutaan Fimlabin verkkosivujen kautta tai suoraan osoitteesta fimlab.vihta.com. Vihta-ajanvaraussivustolla sinua ohjeistetaan yksityiskohtaisesti ajanvarauksen tekemisessä.

Suun terveydenhuolto

Tällä hetkellä suun terveydenhuollon chat-palvelu on käytössä koko Keski-Suomessa. Tunnistautuneena palvelu on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta. Chat-palvelussa suun terveydenhuollon ammattilaisemme voi tarvittaessa avata videoyhteyden tai pyytää sinua tunnistautumaan esimerkiksi voidakseen varata tai perua ajanvarauksesi hammaslääkärille, suuhygienistille tai hammashoitajalle.

Maksuton chat on auki maanantaista perjantaihin klo 9–13.

Omaolo.fi-palvelun maksuttomat oirearviot ovat kaikkien keskisuomalaisten käytettävissä.

Omaolo.fi-palvelun oirearviot antavat sinulle oireisiisi sopivan ja lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeestasi. Oirearvio yhdistää sinut tarvittaessa oman alueesi ammattilaiseen ja ajanvaraukseen.

Tällä hetkellä suun terveydenhuollon videovastaanotto on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Voit varata ajan suun terveydenhuollon videovastaanotolle suun terveydenhuollon chatin kautta. Videovastaanotto on maksuton. Käyttämättä ja perumatta jätetystä videovastaanottoajasta peritään yli 18-vuotiaalta 51,50 euroa.

Tarkasta, siirrä tai peru aika suun terveydenhuollon Hitportal-asiointipalvelussa

Suun terveydenhuollon Hitportal-asiointipalvelu on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari

Asiointipalvelun kautta voit tarkistaa aikasi, siirtää tai perua sen. Voit myös olla viestitse yhteydessä hammashoitolaasi ja täyttää esitietokyselyn.

Ensimmäistä lastaan odottavat vanhemmat voivat varata ajan suuhygienistin etävastaanotolle seuraavissa kunnissa: Hankasalmi, Jyväskylä ja Uurainen sekä ja 25.9. alkaen Äänekoski.

Aika varataan oman hammashoitolan puhelinpalvelusta.

Suuhygienistin videovastaanottokäynnillä keskustellaan tulevan lapsen suun hoidosta ja suuhygienisti tekee hoidon tarpeen arvion vanhemmille. Molemmat vanhemmat voivat osallistua videovastaanottokäynnille.

Linkin kirjautumiseen ja ohjeet videovastaanotolle vanhemmat saavat sähköpostiinsa päivää ennen varattua aikaa. Esteen sattuessa aika perutaan suun terveydenhuollon ajanvarauksesta.

Videovastaanottokäynti on maksuton.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Omaolo-palvelun hyvinvointivalmennukset ovat kaikkien keskisuomalaisten käytettävissä.

Hyvinvointivalmennukset kannustavat sinua terveyttä tukeviin elämäntapamuutoksiin. Valmennukset ohjaavat ja seuraavat suorittamiesi tehtävien avulla edistymistäsi. Voit aloittaa hyvinvointivalmennuksia itsenäisesti tai ammattilaisen suosittelemana.

Terapianavigaattori on käytössä koko Keski-Suomen alueella avosairaanhoidon mielenterveys- ja päihdepalveluissa.

Mielenterveys- ja päihdepalveluissa käytämme esitietojen keräämiseen sähköistä Terapianavigaattori.fi-palvelua, jonka pyytämät tiedot kannattaa käydä täyttämässä ennen yhteydenottoa hoitoon ohjautumisen sujuvoittamiseksi.

Terapianavigaattorissa kootaan tietoja, joita terveydenhuollon yksikkö tarvitsee ohjatakseen sinut sopivaan psykososiaaliseen hoitoon. Terapianavigaattori on tarkoitettu heille, jotka ovat halukkaita käsittelemään vaikeuksiaan yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa sekä saamaan niihin ohjeita ja terapeuttista tukea.

Terapia­navigaattorin käyttö on maksutonta ja sen täyttäminen kestää noin 20–30 minuuttia. Keskeneräisiä vastauksia ei voi tallentaa. Kyselyn lopussa saat henkilökohtaisen koodin. Ota koodi talteen ja anna se terveydenhuollon ammattilaiselle. Koodilla terveydenhuollon ammattilainen voi tarkastella tuloksiasi kuukauden ajan.

Tällä hetkellä mielenterveys ja riippuvuudet chat-palvelu on käytössä seuraavien kuntien 18 vuotta täyttäneille asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta. Chat-palvelussa ammattilaisemme voi tarvittaessa avata videoyhteyden tai pyytää sinua tunnistautumaan esimerkiksi varatakseen sinulle vastaanottoajan.

Maksuton chat on auki maanantaista perjantaihin klo 8.30–15.30.

Ennen chattiin saapumista suosittelemme täyttämään etukäteiskyselyn osoitteessa terapianavigaattori.fi. Ota kyselyn antama koodi itsellesi talteen. Terapianavigaattori nopeuttaa hoitosi tarpeen arviointia.

Sosiaalipalvelut

Keskustele sosiaaliohjaajan kanssa chat-palvelussa

Sosiaaliohjaajan chat-palvelu on käytössä koko Keski-Suomessa. Tunnistautuneena palvelu on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Jyväskylä, Uurainen.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta. Chat-palvelussa sosiaaliohjaajamme voi tarvittaessa avata videoyhteyden, ohjata sinut lääkärin videovastaanotolle tai pyytää sinua tunnistautumaan esimerkiksi varatakseen sinulle vastaanottoajan.

Maksuton chat on auki maanantaista–perjantaihin klo 8.00–15.30.

Varaa aika sosiaaliohjaajan videovastaanotolle

Tällä hetkellä sosiaaliohjaajan videovastaanotto on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Jyväskylä, Uurainen.

Voit varata ajan sosiaaliohjaajan videovastaanotolle Hyvis.fi-palvelussa. Videovastaanotto on maksuton.

Jätä yhteydenottopyyntö sosiaaliohjaajalle

Tällä hetkellä seuraavien kuntien asukkaat voivat jättää yhteydenottopyynnön sosiaaliohjaajalle: Hankasalmi, Jyväskylä, Uurainen.

Voit varata ajan sosiaaliohjaajan videovastaanotolle Hyvis.fi-palvelussa.

Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen

Jyväskylän, Muuramen, Laukaan, Hankasalmen, Jämsän ja Petäjäveden asukkaat voivat jättää yhteydenottopyynnön sosiaalihuollosta vastaavalle viranomaiselle Omapalvelussa.

Tee muu yhteydenotto Omaolo.fi-palvelussa

Tällä hetkellä Omaolo.fi-palvelun muu yhteydenotto on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Jyväskylä, Hankasalmi ja Uurainen.

Voit tehdä Omaolo.fi-palvelun muun yhteydenoton. Yhteydenoton vastauksena voit saada apua jollakin seuraavista tavoista:

 • Viestin Omaolossa ammattilaiselta
 • Ohjauksen valitsemasi alueen toiseen yhteydenottokanavaan
 • Yleisen ohjeen tai ohjauksen eteenpäin valtakunnallisesti toimivaan muuhun palveluun.

Hankasalmen, Jyväskylän, Jämsän, LaukaanMuuramen ja Petäjäveden kuntien asukkaat voivat hakea Omapalvelusta:

 • täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea
 • lapsiperheen kotipalvelua
 • varhaisen tuen perhetyötä

Siirry Omapalveluun, palvelu vaatii tunnistautumisen.

 

Tee arvio henkilökohtaisen avun tarpeesta

Täytä kysely Omaolo.fi-palvelussa, jos sinä tai läheisesi olette harkinneet henkilökohtaisen avun hakemista.

Tee arvio liikkumisen avun tai kuljetuspalveluiden tarpeesta

Täytä kysely Omaolo.fi-palvelussa, jos arvioit, että sinä tai läheisesi tarvitsette apua liikkumiseen kodin ulkopuolella ja jos olette harkinneet kuljetuspalveluiden hakemista.

Tee arvio omaishoidon tuen tarpeesta

Täytä kysely Omaolo.fi-palvelussa, jos sinä tai läheisesi olette harkinneet omaishoidon tuen hakemista.

Sairaalapalvelut

Sähköinen resepti, eli eResepti on sähköinen lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Ne tallennetaan valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen.

Reseptin kirjoituksen yhteydessä potilas saa mukaansa paperitulosteen, jota kutsutaan potilasohjeeksi. Potilasohjeessa on kerrottu määrättyjen lääkkeiden nimet ja annosteluohjeet.

Määrätyt lääkkeet voi hakea mistä tahansa Suomen apteekista. Apteekin henkilöstö näkee Reseptikeskuksesta mitä lääkkeitä potilaalle on määrätty. Apteekkiin mennessä tulee ottaa mukaan potilasohje ja Kela-kortti. Potilasohjeen näyttäminen nopeuttaa asiointia apteekissa.

Jos potilasohje ei ole mukana, asiakas saa lääkkeensä näyttämällä Kela-korttia. Kela-korttia tarvitaan myös sairausvakuutuskorvauksen saamiseksi.

Sähköisen reseptin hyödyt

 • Käyttö parantaa hoidon jatkuvuutta ja tiedonkulkua sekä potilasturvallisuutta
 • Riippumatta siitä, missä potilas asioi, on hoitohenkilökunnalla mahdollisuus nähdä henkilön kokonaislääkitys. Näin vältetään päällekkäinen lääkitys ja lääkkeiden haitalliset yhteisvaikutukset
 • Helpottaa ja nopeuttaa potilaan asiointia ja hoitohenkilökunnan ja apteekin työtä
 • Resepti ei voi hukkua eikä sitä voi väärentää tai varastaa
 • Uusimispyynnön voi jättää mihin tahansa apteekkiin Suomessa ja lääkkeet noutaa mistä tahansa Suomen apteekista tai tehdä Omakanta-palvelun kautta.

Kirurgian, naistentautien, silmätautien, korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä hammas-, suu- ja leukakirurgian potilaiden on mahdollista täyttää esitietolomake sähköisesti. 

Tutustu sähköisiin esitietolomakkeisiin tarkemmin täällä.

Kaikilla täysi-ikäisillä suomalaisilla on oikeus osallistua biopankkitutkimukseen. Näytteen antaminen on vapaaehtoista ja perustuu annettuun kirjalliseen suostumukseen.

Biopankkitutkimusten tavoitteena on väestön terveyden edistäminen. Tutkimusten avulla kehitetään mm. sairauksien diagnostiikkaa, selvitetään tautimekanismeja ja parannetaan potilaiden hoitoa. Tämän edellytyksenä ovat laadukkaasti kerätyt näytteet ja näihin yhdistettävät sekä näytteisiin että näytteenantajiin liittyvät tiedot.

Biopankkisuostumuksella annat luvan näytteidesi ja niihin yhdistettävien tietojesi käyttöön lääketieteellisissä tutkimuksissa.

Lue lisää ja jätä biopankkisuostumus

 

Ikääntyneiden palvelut

Keskustele senioriohjaajan kanssa chat-palvelussa

Tällä hetkellä senioriohjaajan chat-palvelu on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta.

Maksuton chat on auki maanantaista–perjantaihin klo 10.00–15.30.

Varaa aika senioriohjaajan videovastaanotolle

Tällä hetkellä senioriohjaajan chat-palvelu on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.

Voit varata ajan senioriohjaajan videovastaanotolle Hyvis.fi-palvelussa. Videovastaanotto on maksuton.

Jätä yhteydenottopyyntö senioriohjaajalle

Yhteydenottopyyntö senioriohjaajalle on käytössä koko Keski-Suomessa.

Voit jättää yhteydenottopyynnön senioriohjaajalle Hyvis.fi-palvelussa.

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Keskustele nuorten työntekijän kanssa chat-palvelussa

Nuorten työntekijän chat-palvelu on käytössä koko Keski-Suomessa.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta.

Maksuton chat on auki maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10.00–15.30 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10.00–17.30.

Varaa aika nuorten työntekijän videovastaanotolle

Nuorten työntekijän videovastaanotto on käytössä koko Keski-Suomessa.

Voit varata ajan nuorten työntekijän videovastaanotolle Hyvis.fi-palvelussa. Videovastaanotto on maksuton.

Jätä yhteydenottopyyntö nuorten työntekijälle

Nuorten työntekijän videovastaanotto on käytössä koko Keski-Suomessa.

Voit jättää yhteydenottopyynnön nuorten työntekijälle Hyvis.fi-palvelussa.

Keskustele perhetyöntekijän kanssa chat-palvelussa

Perhetyöntekijän chat-palvelu on käytössä koko Keski-Suomessa.

Chat-keskusteluun pääset Omaks.fi-palvelun sivuilta.

Maksuton chat on auki maanantaista perjantaihin klo 10.00–15.30.

Varaa aika perhetyöntekijän videovastaanotolle

Perhetyöntekijän videovastaanotto on käytössä koko Keski-Suomessa.

Voit varata ajan perhetyöntekijän videovastaanotolle Hyvis.fi-palvelussa. Videovastaanotto on maksuton.

Jätä yhteydenottopyyntö perhetyöntekijälle

Perhetyöntekijän videovastaanotto on käytössä koko Keski-Suomessa.

Voit jättää yhteydenottopyynnön perhetyöntekijälle Hyvis.fi-palvelussa.

Lastensuojeluilmoitus

Ota yhteyttä lapsiperheen tuen tarpeesta tai tee lastensuojeluilmoitus | Keski-Suomen hyvinvointialue (hyvaks.fi)

Jyväskylän, Muuramen, Laukaan, Hankasalmen, Jämsän ja Petäjäveden asukkaat voivat jättää sähköisen lastensuojeluilmoituksen Omapalvelussa.

Perheoikeudellisten palveluiden chat

Koko Keski-Suomi: löydät chatin perheoikeudellisten palveluiden sivuiltamme. Maksuton chat palvelee maanantaisin kello 15.00–16.30. Siirry chatiin.

Perheoikeudelliset palvelut

Koko Keski-Suomi: voit varata ajan perheoikeudellisiin palveluihin Hyviksessä, sähköisessä asiointipalvelussa.

 

 

Opiskeluterveydenhuolto

Muurame: Voit varata ajan opiskeluterveydenhoitajalle Hyviksessä, sähköisestä asiointipalvelusta.

Kouluterveydenhuolto

Jyväskylä, Muurame, Joutsa, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Multia, Petäjävesi, Toivakka: Kouluterveydenhuollon ajanvaraukset löydät Hyviksestä, sähköisestä asiointipalvelusta.

Saarijärvi, Karstula, Pihtipudas, Viitasaari: voit varata ajan kouluterveydenhuoltoon eTerveyspalvelun kautta.
 

Verkkovanhempainillat 2024

Yhdessä vanhemmuuden tueksi –hanke toteuttaa vuoden -24 aikana yhdeksän eri teemaista verkkovanhempainiltaa. Illat kohdennetaan erityisesti yläkouluikäisten nuorten vanhemmille koko Etelä- ja Pohjois-Savon sekä Keski-Suomen alueella. Ne järjestetään kerran kuukaudessa aina keskiviikkoisin klo 18.00–19.15. Tilaisuudet ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua.

Lastenneuvola

Hankasalmen, Jyväskylän, Joutsan, Kannonkosken, Keuruun, Konneveden, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken neuvolat: varaa aikoa 1–6-vuotiaiden lastenneuvolan määräaikaistarkistuksiin Hyviksestä, sähköisestä asiointipalvelusta.

Neuvolan chat

Chattaile neuvolan terveydenhoitajan kanssa. Chat palvelee muuramelaisia, jyväskyläläisiä, hankasalmelaisia ja uuraislaisia. Chat avoinna tiistai–torstai klo 13–15.

Siirry chatiin.

Lapsiperheen kotipalvelu

Jyväskylän, Muuramen, Laukaan, Hankasalmen, Jämsän ja Petäjäveden asukkaat voivat hakea sähköisesti lapsiperheen kotipalvelua Omapalvelussa.