Hyppää pääsisältöön
Keski-Suomen Biopankki

Keski-Suomen Biopankki

Keski-Suomen Biopankki kerää vapaaehtoisilta täysi-ikäisiltä näytteitä ja terveystietoja tutkimuskäyttöön. Biopankin tutkimusalue kattaa biologisen, lääketieteellisen ja liikunta- ja terveystieteellisen tutkimuksen ja tuotekehityksen.  Biopankin tehtävä on tukea sairauksien ennaltaehkäisyä ja diagnostiikan ja hoidon kehitystä palvelemalla tutkimusalueeseen kuuluvaa tutkimusta ja tuotekehitystä.

Keski-Suomen Biopankin omistavat Keski-Suomen hyvinvointialue ja Jyväskylän yliopisto. Keski-Suomen Biopankki on perustettu vuonna 2015 ja näytekeräys käynnistyi 2018. Biopankkien toimintaa valvoo lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Anna biopankkisuostumus!

 

Ajankohtaista

Biopankkilaki uudistui 1.1.2024. Lakimuutoksen myötä henkilötietojen käsittelyperuste biopankkitoiminnassa muuttui vastaamaan paremmin EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) henkilötietojen käsittelystä.

Biopankkilain uudistamisen myötä suostumus annetaan jatkossa näytteiden ja näytteisiin liittyvien tietojen keräämiseksi ja tallentamiseksi biopankkiin. Terveystietojen liittäminen näytteeseen ja käyttö biopankkitutkimuksessa edellyttää lisäksi hyväksyntää, joka annetaan samalla lomakkeella kuin suostumus. Olemme uudistaneet suostumus- ja kieltolomakkeemme vastaamaan uutta biopankkilakia. 

Biopankkitoimintaan osallistuminen ja suostumuksen ja hyväksynnän antaminen on edelleen vapaaehtoista. Aiemmin antamasi biopankkisuostumus tai -kielto pysyvät edelleen voimassa.

 

Suostumuksia annettu Keski-Suomen Biopankkiin (vko 20/2024):

25383

Image
Keski-Suomen Biopankki

Yhteystiedot

  • Osoite: Hoitajantie 3, 40620 Jyväskylä
  • Sähköposti: biopankki(at)hyvaks.fi
  • Puhelin: p. 014 269 1540