Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uuraisten perhekeskus

Perhekeskus avautui kunnanviraston alakertaan keväällä 2022.

Perhekeskustoimintaa toteutetaan eri kohtaamispaikoissa, muun muassa Uuraisten perhekeskuksessa sekä verkostomaisesti eri lapsiperhetoimijoiden yhteistyönä. Perhekeskus tukee koko perheen hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa, mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Palveluita tarjotaan yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen, kuntien ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Perhekeskustoiminnan tavoitteena on vahvistaa lasten, nuorten ja perheiden voimavaroja, osallisuuden tunnetta sekä kohdatuksi tulemisen kokemusta.


Ajankohtaista

Perhekeskuksen avoin toiminta kesätauolla ajalla 17.6.-22.7.2024. Perhekeskuksen työntekijät ottavat vastaan asiakkaita ajanvarauksella etukäteen sovitusti.

Joka maanantai Uuraisten perhekeskuksen tiloissa kello 18 kokoontuu Nimettömien alkoholistien vertaisryhmä, lisätietoa https://aa.fi

Perjantaisin 31.5., 7.6. ja 14.6.2024 kello 9-13 pidetään Uuraisten seurakunnan ja Uuraisten MLL:n yhteisiä perhepäiviä Uuraisten seurakuntakodilla (Topintie 1). Mukana myös perhekeskuskoordinaattori. Perhepäivässä tarjolla aamupalaa klo 9.00-10.15. Voi leikkiä ja puuhailla sisällä tai ulkona. Perhepäivässä voi viettää aikaa klo 13 asti tai oman aikataulun mukaan, miten itselle sopii.

24.7.2024 Hyvinvointipäivä Uuraisten urheilukentällä, kirjastossa ja Uuraisten seurakuntakodilla. Seurakuntakodilla puuhapiste lapsille kello 12-15, kahvila 11-16 (käteismaksu), Miska Pressankatti esiintyy kello 15-16, pomppulinna kello 14-15 ja 16-17. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Uuraisten seurakunta, MLL Uuraisten paikallisyhdistys, Keski-Suomen hyvinvointialue / perhekeskuskoordinaattori ja Uuraisten kunta.

26.7.2024 Leikkipihapäivä Uuraisten seurakuntakodilla kello 10-13. Mahdollisuus leikkiä sisällä ja ulkona. Pientä tarjoilua. Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, päivään voi osallistua oman aikataulun mukaan. Järjestäjinä Uuraisten seurakunta, MLL Uuraisten paikallisyhdistys ja Keski-Suomen hyvinvointialue / perhekeskuskoordinaattori.

27.7.2024 Uuraisten viikon toripäivänä perhekeskus avoinna. Perhekeskuspalveluiden esittelyä, lapsille pientä puuhaa. Yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskustoiminta, MLL Uuraisten paikallisyhdistys ja Uuraisten seurakunta.

Syksyllä tulossa:

Maanantaisin klo 9.00-10.30 Leikkitreffit Hirvasen koululla (Reppulenkki 6, Kangashäkki), musiikkiluokassa 12.8.-2.12.2024.

Tervetuloa perheiden avoimiin leikkitreffeihin. Sisäänkäynti Hirvasen kylätalon ovesta. Leikkitreffeillä vietetään perheen yhteistä aikaa leikkien ja toisia perheitä tavaten. Leikkitreffit ovat avoimia kaikille perheille, eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen. Paikalla on perhekeskuskoordinaattori Hanna-Mari, osalla kerroista työparinaan varhaisen tuen perhetyöntekijöitä tai Uuraisten seurakunnasta lastenohjaaja Pia. Lisätietoja perhekeskuskoordinaattorilta 040 536 6391 tai hanna-mari.makela@hyvaks.fi

Elokuussa perjantaisin jatkuu MLL:n perhekahvila Uuraisten perhekeskuksessa kello 9.30-11.30. Tervetuloa leikkimään ja viettämään yhteistä aikaa lapsiperheiden kanssa. Perhekahvilassa paikalla MLL:n paikallisyhdistyksen hallituslaisia, perhekeskuskoordinaattori ja välillä toiminnassa mukana myös Uuraisten Martat. Seuraa perhekahvilan ilmoittelua MLL Uuraisten paikallisyhdistys ry:n Facebook-sivulta, Paikallisuutisten seurapalstalta ja osoitteesta https://uurainen.mll.fi/

Vanhemmuuden tukipysäkki Kaipaatko tukea arkeen? Haluatko keskustella vanhemmuudesta? Mietityttääkö kasvatusasiat tai onko perheenjäsenellä mahdollisesti neuropsykiatrisia haasteita? Pysäkillä saat ohjausta erilaisiin lapsiperheen tilanteisiin tai kun kaipaat tukea omaan vanhemmuuteesi. Ohjaus on maksutonta. Varaa oma, noin tunnin mittainen aika etukäteen perhekeskuskoordinaattorilta, p. 040 536 6391. Aika on henkilö-/perhekohtainen.

Pysäkistä vastaa Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus ja Uuraisten kunta.


Nepsy-tiimistä saat lisätietoa Nepsy-tiimi.


Apua ja tukea

Apua ja tukea on saatavilla monin eri tavoin. Joskus sopivin tuki löytyy sähköisesti, joskus tarvitaan apua kasvokkain.

Pyydä apua -nappi on matalan kynnyksen sähköinen kanava, jonka kautta saa ohjausta ja neuvontaa oikeanlaisen avun piiriin.

Apua pyytäessäsi sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä. Apua voi pyytää nimettömänä.

Pyydä apua -napin yhteydenottosi vastaanottanut sosiaalihuollon ammattilainen ottaa 1–3 arkipäivän kuluessa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Avun tai tuen tarve voi liittyä esimerkiksi yksin asuvan aikuisen tilanteeseen, vanhemman, nuoren tai lapsen huoleen, vammaisen tai ikääntyneen henkilön asioihin tai avunpyytäjän ystävään tai muihin läheisiin ihmisiin.

Löydät Pyydä apua -napin verkkosivuiltamme www.hyvaks.fi/asioi-sahkoisesti


Etäperhetyöntekijä

Keskustele asiantuntijan kanssa lapsiperheiden arkeen liittyvistä asioista, helposti, matalalla kynnyksellä. Perhetyöntekijältä saat vinkkejä arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti. Vastaanotto palvelee arkisin kello 10.00–15.30. Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikille lapsiperheille. Etäperhetyöntekijän työ on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköistä perhekeskusta.


Seuraa ajankohtaisia asioita perhekeskuksen toiminnasta Instagramissa @uuraisten_perhekeskus

Yhteystiedot

perhekeskuskoordinaattori Hanna-Mari Mäkelä, p. 040 536 6391

Virastotie 4, 41230 Uurainen