Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Ammattilainen antaa voimisteluohjeita käsivarren liikkuvuuteen asiakkaalle.

Uutinen

Kuntoutuspalvelut uudistavat tuki- ja liikuntaelinpotilaiden hoitopolkua

8.1.2024

Tuki- ja liikuntaelinpotilaiden hoidon tarpeen arviointi siirtyy maanantaista 8.1. alkaen vastaanoton hoitajilta fysioterapeuteille.

Samalla fysioterapian puhelut keskitetään kolmeen alueelliseen palvelunumeroon: 

  • p. 014 266 2337 palvelee Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten asukkaita 

  • p. 014 336 5555 palvelee Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken asukkaita 

  • p. 014 269 0519 palvelee Joutsan, Keuruun, Konneveden, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden ja Toivakan asukkaita 

Kaikki kolme fysioterapian palvelunumeroa palvelevat arkisin kello 8–15.  

Tuki- ja liikuntaelinpotilaat soittavat 8.1. alkaen fysioterapian palvelunumeroihin. Esimerkiksi selän kipeytyessä ei enää soiteta hoitajien numeroon, vaan fysioterapeutille.  

Fysioterapian palvelunumeroissa fysioterapeutit arvioivat tuki- ja liikuntaelinpotilaiden hoidon tarvetta, antavat hoito-ohjeita ja varaavat aikoja fysioterapeutin vastaanotolle. Tätä kautta hoidetaan myös fysioterapia-aikojen peruutukset ja siirrot. Palvelunumerot toimivat takaisinsoitolla, eli palvelunumeroon soittaessaan potilas jättää soittopyynnön ja hänelle soitetaan takaisin saman päivän aikana.  

Apuvälinepalvelun sekä toiminta- ja puheterapian puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Lue lisää palveluista verkkosivuiltamme: Apuvälinepalvelu, Toimintaterapia, Puheterapia 

Sähköiset asiointikanavat ovat käytettävissä ympäri vuorokauden  

Tuki- ja liikuntaelinoireiden hoidon tarvetta voi lähteä selvittämään milloin vain, terveysaseman ja puhelinpalvelujen aukioloajoista huolimatta, sähköisen oirearvion kautta. Tuki- ja liikuntaelinoireisiin on kolme erilaista oirearviota: 

Oirearviot antavat potilaan kuvaamiin oireisin sopivan ja lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeesta ja yhdistää hänet tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiseen. Oirearvio voi antaa myös mahdollisuuden sähköiseen ajanvaraukseen, jos oireet vaativat fysioterapeutin vastaanottoa. 

Lisäksi apua voi hakea sähköisesti fysioterapian chat-palvelun kautta. Maksuton chat on auki 8.1. lähtien maanantaista perjantaihin kello 8–15. Ilman tunnistautumista chat palvelee kaikkia 16 vuotta täyttäneitä keskisuomalaisia. Tunnistautuneena palvelu on käytössä tällä hetkellä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen. 

Chat-keskustelumahdollisuus löytyy Omaks.fi-palvelun sivuilta. Chat-palvelussa fysioterapeutti voi tarvittaessa avata videoyhteyden tai pyytää potilasta tunnistautumaan esimerkiksi varatakseen hänelle vastaanottoajan. 

Lisätietoja Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköisistä asiointikanavista löydät verkkosivuiltamme: Asioi sähköisesti (hyvaks.fi) 

Lisätietoja: