Hyppää pääsisältöön
Lääkäri istuu tuolissa nojaten päätä käteensä ja katsoo hymyilleen potilasta.

Uutinen

Asioi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa Keski-Suomen hyvinvointialueen chatissa Hyvaks.fi-sivuilla

25.3.2024

Chat-palveluun pääset hyvaks.fi/asioi-sahkoisesti -sivun oikean alanurkan ikonia painamalla. 

Keski-Suomen hyvinvointialueen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen chat palvelee koko Keski-Suomea, lukuun ottamatta terveyspalvelunsa ulkoistaneita Jämsää ja Kinnulaa. 

Chat-palvelussa tavoitat seuraavia ammattilaisia: 

Chat-palvelussa ammattilainen selvittää avun tarpeesi ja ohjaa sinut tarvittaessa vastaanotolle. 

Palvelu on maksuton ja sitä voi käyttää myös ilman tunnistautumista. Mikäli asiakkaalle varataan chat-palvelussa normaali vastaanottoaika ammattilaiselle, yli 18-vuotiaalta asiakkaalta peritään asiakasmaksuhinnaston mukainen maksu. Jos asiakkaalle varataan videovastaanottoaika esimerkiksi lääkärille tai terapeutille, maksu on puolet asiakasmaksuhinnaston mukaisista maksuista. 

Chat-palvelun kautta yhteydenotto on nopeampaa kuin puhelimitse

Yhteydensaanti chatissa on usein nopeampaa kuin asiointi puhelinpalvelun kautta. Lisäksi sairaanhoitaja on tavoitettavissa chatissa laajemmin kuin puhelinpalveluiden kautta, sillä chat palvelee arkisin kello 8–20 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 10–16.  

Sairaanhoitajien chat palvelee Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaita samoissa asioissa kuin terveysasemien puhelinpalvelukin. Sairaanhoitajalla on mahdollisuus myös chat-keskustelun aikana olla yhteydessä lääkäriin, jolloin tarvitsemasi apu voi selvitä jo chat-yhteyden aikana.  

Chat-keskustelu alkaa aina anonyyminä mutta silloin, kun keskustelu johtaa hoidollisiin toimenpiteisiin, palveluun vaaditaan joko pankki- tai mobiilitunnistautuminen.  Tunnistautua voi myös varmennekortin avulla. 

Chatissa viestintä asiakkaan kanssa tapahtuu kirjoittamalla ja tarvittaessa voidaan avata myös videokamerat, jolloin ammattilainen saa puhe- ja näköyhteyden asiakkaaseen. Chatin kautta voidaan lähettää puolin ja toisin erilaisia kirjallisia ohjeita, ohjevideoita ja valokuvia. 

Keski-Suomen hyvinvointialueen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen chat-palvelu on aiemmin löytynyt vain osoitteesta www.omaks.fi, mutta nyt pääset asioimaan chatissa myös hyvinvointialueen hyvaks.fi-verkkosivuilla. Omaks.fi-osoite toimii kuten ennenkin, saat samaa palvelua riippumatta siitä, kummalla sivustolla asioit. 

Tutustu chattiin ja muihin Keski-Suomen sähköisen asioinnin mahdollisuuksiin osoitteessa hyvaks.fi/asioi-sahkoisesti. 

Lisätietoja: 

Uutinen päivitetty 26.3.2024 klo 8.54: Sosiaaliohjaajan ja senioripalvelujen ammattilaisen palveluajat korjattu, klo 10.15: Nuorten palvelujen ammattilaisen palveluaika korjattu