Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso mahdolliset poikkeusaukioloajat täältä.

Lastenneuvola

Lastenneuvolassa seuraamme ja tuemme lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kehitystä ja tarjoamme kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet. Tavoitteenamme on myös tukea lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta, vanhemmaksi kasvamista ja parisuhdetta sekä edistää perheen sosiaalista tukiverkostoa.

Autamme vanhempia löytämään keinoja ratkaista perheen ongelmia ja luottamaan omiin kykyihinsä kasvattajina. Tarjoamme terveystarkastuksia, seulontatutkimuksia, ohjausta ja neuvontaa.

Tarvittaessa järjestämme lapselle tai hänen perheelleen lisäkäyntejä, ohjaamme heidät jatkotutkimuksiin tai muun tuen piiriin. Perheen asiakkuus jatkuu neuvolassa raskauden alusta lapsen kouluunlähtöön saakka.

Tärppejä vanhemmuuden vahvistamiseen

Kuinka saamme perheemme työnjaon toimivaksi? Miten tuemme toisiamme vanhempina ja annamme tilaa olla vanhempana? Ketkä perheen ulkopuoliset aikuiset voisivat olla tukena arjessa?

Vanhemmuus on helpompaa silloin, kun ympäriltä löytyy läheisiä ihmisiä, joiden kanssa jakaa arjen iloja sekä huolia ja joilta saa tukea vaikeissa hetkissä.

Tärppejä toimivaan tiimiin -kampanjassa vanhempia aktivoidaan pohtimaan ja keskustelemaan läheistensä kanssa keskinäisestä tukemisesta, reilusta työnjaosta ja yhteen hiileen puhaltamisesta.

Saat vinkkejä toimivaan yhteisvanhemmuuteen ja sinua myös kannustetaan jakamaan toimivia käytänteitä muille.

Lapsen terveen ruokasuhteen kehittyminen

Keski-Suomen hyvinvointialueen lastenneuvolat tarjoavat vinkkejä ruokailutilanteisiin ja lapsen osallistamiseen.

Tampereen ammattikorkeakoulun terveydenhoitaja-opiskelijat ovat tehneet videosarjan lasten ruokailutilanteista. Videosarjaa kuuluu neljä eri videota.

Kenelle

Alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi lastenneuvolaan joko puhelimitse tai verkkoasioinnin kautta.

Verkkoasioinnin kautta voit varata ajan 1-6-vuotiaan lapsen määräaikaiseen terveystarkastukseen.