Hyppää pääsisältöön
Neljä ikääntynyttä ihmistä soittaa kitaraa.

Uutinen

Hyvinvointitarjotin kokoaa yhdistystoimijoiden, kuntien ja hyvinvointialueen hyvinvointia ja terveyttä edistävät toiminnat yhdelle alustalle

8.4.2024

Kehitämme hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen digitaalista hyvinvointitarjotinta.

Hyvinvointitarjotin on digitaalinen alusta, josta hyvinvointialueen asukkaat ja ammattilaiset löytävät helposti alueen kolmannen sektorin toimijoiden, kuntien ja hyvinvointialueiden hyvinvointia ja terveyttä edistävät toiminnat. Hyvinvointitarjottimelta tulee löytymään esimerkiksi kohtaamispaikkojen, kulttuurin, liikunnan ja luonnon tarjoamia mahdollisuuksia hyvinvoinnin lisäämiseen.

Voit tutustua lisää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työhön katsomalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemän videon. Katso video tästä linkistä.

Yhdistystoimija tai seurakunta – vie toimintasi Lähellä.fi:hin ja voita uimalippuja!

Tiedot siirtyvät hyvinvointitarjottimelle Lähellä.fi-palvelusta tai Palvelutietovarannosta (PTV). Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että järjestöt ja seurakunnat kuvaavat hyvinvointia ja terveyttä edistävät palvelunsa jompaankumpaan järjestelmään. Näin toiminnat tulevat näkyville sekä maakunnan asukkaille että hyvinvointialueen ja kuntien ammattilaisille asiakasohjauksen tueksi.

Järjestämme nyt kampanjan, jolla kannustamme kolmannen sektorin toimijoita lisäämään tietonsa Lähellä.fi-palveluun. Arvomme viisi uimalippupakettia kaikki niiden toimijoiden kesken, jotka ovat rekisteröityneet Lähellä.fi-palveluun ja jolla on ollut vähintään yksi toimintailmoitus voimassa Keski-Suomessa 1.1.–31.5.2024.

Osallistu kampanjaan näin:

  1. Rekisteröidy Lähellä.fi-palveluun
  2. Kuvaa ajankohtainen toimintasi palveluun toimintailmoituksin

Arvonnassa ovat mukana sekä jo aiemmin tietonsa lisänneet että kampanjan aikana rekisteröityneet toimijat.

Hyvinvointitarjotinta kehitetään osana Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelmaa

Hyvinvointitarjotinta työstetään osana Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka yhtenä tavoitteena on vahvistaa ennaltaehkäiseviä palveluita ja ongelmien varhaista tunnistamista.

Hyvinvointitarjottimen tekniseksi alustaksi oli kaksi vaihtoehtoa: kansallinen DigiFinlandin hallinnoima palvelutarjotin Tarmoa tai hyvinvointialueen oma alusta. Keski-Suomi toteuttaa hyvinvointitarjottimen omalla alustalla. Tavoitteena on ottaa hyvinvointitarjotin käyttöön vuoden 2024 loppuun mennessä.

Viestimme hyvinvointitarjottimesta lisää kehitystyön edetessä. Jos sinulla herää kysymyksiä, voit olla meihin yhteydessä.

Lisätietoja:

  • Projektityöntekijä Elina Lahtinen, elina.lahtinen@hyvaks.fi
Image