Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Kaksi henkilöä kirjastossa.

Työhönvalmennuksen (IPS) kehittäminen

Edistämme mielenterveyskuntoutujien paluuta tai pääsyä työmarkkinoille sekä työssä pysymistä IPS – Sijoita ja valmenna! -toimintamallin mukaisella työhönvalmennuksella. Toimintamalli on näyttöön perustuva ja sitä ohjaavat IPS-laatukriteerit (IPS, Individual Placement and Support).

Palvelussa etsimme työnhakijalle avoimilta työmarkkinoilta työsuhteisen työpaikan, joka vastaa työnhakijan mielenkiinnon kohteita, voimavaroja ja osaamista. Palveluun voi hakeutua asiakkaaksi esimerkiksi peruspäivärahalla, työttömyysetuudella, sairauspäivärahalla, kuntoutustuella tai työkyvyttömyyseläkkeellä.

Toteutamme työhönvalmennuksen yhteistyössä työnhakijan, psykiatrisen hoidon ja kuntoutuksen palveluiden, työnantajan, työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) sekä työllisyyspalveluiden kanssa. Työnhakija saa tarvittavan tuen työllistymiseensä IPS-työhönvalmentajalta, joka on prosessissa mukana työnhakijan yksilöllisten tarpeiden mukaisen ajan. IPS-työhönvalmentaja tarjoaa tukea myös työantajalle ja työyhteisölle.

Työhönvalmennusta pilotoidaan Jyväskylässä ja Laukaassa

Pilotoimme työhönvalmennuksen palvelua Jyväskylän ja Laukaan asukkaille, joilla on vaikea mielenterveyden häiriö, mutta halua siirtyä työelämään. Palvelun on tarkoitus laajentua tulevaisuudessa koko Keski-Suomen hyvinvointialueelle.

Pilotissa viemme työhönvalmennuksen osaksi psykiatrisen hoidon ja kuntoutuksen palvelujen rakenteita sekä muodostamme toimintamallista palvelukuvauksen. Edistämme IPS-laatukriteereihin perustuvan työhönvalmennuksen käyttöönottoa myös muille palvelusta hyötyville asiakkaille.

Voit seurata toimintamallin kehittämistyötä Innokylästä.

Lisätietoja: 

  • Sampsa Nyyssönen, projektipäällikkö, Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelma, p. 050 563 1331, sampsa.nyyssonen(at)hyvaks.fi