Hyppää pääsisältöön
Seniori ulkoilee

Uutinen

Ammattilainen, tule päivittämään osaamistasi kaatumis- ja putoamistapaturmien ennaltaehkäisytyössä

10.4.2024

Koulutuspäivä on suunnattu kaikille Hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja iäkkäiden parissa työskenteleville Keski-Suomen kuntien liikuntapalveluiden työntekijöille.

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää yhteistyössä Luustoliiton kanssa Tukea kaatumisen ehkäisyyn Keski-Suomessa -koulutuksen 28.5. klo 9.00-12.15. Koulutuspäivä on suunnattu kaikille Hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja iäkkäiden parissa työskenteleville Keski-Suomen kuntien liikuntapalveluiden työntekijöille. Koulutukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä tai paikan päällä Sairaala Novan luentosali C1 (Hoitajantie 3).

Ilmoittaudun mukaan 19.5.2024 mennessä: Ilmoittautumislomake 

Kaatumiset ja putoamiset ovat yleisin tapaturmaisen kuoleman syy Suomessa. Nämä tapaturmat ovat myös johtavia syitä lonkkamurtumissa (yli 90 %) ja aivovammoissa (65 %) ja koskettavat erityisesti ikääntyneitä. Noin joka neljäs yli 65-vuotias, ja joka toinen yli 80-vuotias kaatuu vähintään kerran vuodessa. Laitoshoidossa asuvista yli 65-vuotiaista kaatuu yli puolet vuosittain. Alueellisen kaatumisehkäisyverkoston tekemän kyselyn mukaan (AKE 2022) selvisi, että ammattilaiset kaipaavat koulutusta kaatumisten ehkäisystä ja siihen liittyvistä asioista.  

Kaatumisia ja putoamisia voidaan tehokkaasti ehkäistä puuttumalla keskeisiin riskitekijöihin. Koulutuspäivän tavoitteena on antaa osallistujille tietoa ja taitoja, joiden avulla voidaan ennaltaehkäistä kaatumisia. Koulutuksessa käydään mm. läpi Otago-harjoittelua, joka on tutkitusti tehokas menetelmä iäkkäiden kaatumisten ehkäisyyn.  

Lisätietoja koulutukseen liittyen: