Hyppää pääsisältöön

Toimintaterapia

Toimintaterapiassa arvioidaan ja tuetaan kuntoutujan itsenäistä selviytymistä. Toimintaterapiaan ohjautuvat ne lapset, aikuiset ja ikääntyneet, joilla omaan arkeensa osallistuminen on vaikeutunut kehityksen kypsymättömyyden, sairauden tai vamman takia. Terapiassa harjoitellaan asiakkaalle tärkeitä arkipäivän toimintoja. 

Lasten toimintaterapia on kuntoutusta, jonka avulla tuetaan lapsen kehitystä ja toimintakykyä. Toimintaterapian tavoitteena on mahdollistaa lapsen osallistuminen arjen toimintoihin ja tukea sosiaalisia taitoja. 

Toimintaterapeutti arvioi myös pienapuvälineiden tarvetta ja opastaa niiden käytössä sekä osallistuu asunnonmuutostöiden suunnitteluun ja toteutuksen seurantaan. 

Toimintaterapiaa toteutetaan asiakkaan tarpeen mukaan vastaanotto-, osasto-, koti-, päiväkoti-, koulu- tai asiointikäynteinä tai etävastaanottona. Terapiajaksot toteutuvat joko yksilö- tai ryhmäkäynteinä.

Kenelle

Asiakkaille, joille ikätasoinen osallistuminen arjen toimintoihin on haasteellisia kehityksen kypsymättömyyden, sairauden tai vamman takia.

Toimi näin

Voit hakeutua vastaanotolle ilman lähetettä, terveydenhuollon ammattilaisen ohjaamana tai lääkärin lähetteellä.