Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon palvelut on suunnattu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Tavoitteena on tukea oppilaan tervettä kasvua ja kehitystä sekä edistää koko kouluyhteisön hyvinvointia. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, huoltajien, opettajien ja muun opiskeluhuollon henkilöstön kanssa. 

Kouluterveydenhuollossa kaikki oppilaat käyvät vuosittain terveystarkastuksessa. Ensimmäisellä, viidennellä ja kahdeksannella luokalla on laaja terveystarkastus, johon sisältyvät terveydenhoitajan ja lääkärin osuudet. Huoltajat osallistuvat laajaan terveystarkastukseen ja opettajilta pyydetään tarkastuksen yhteydessä arvio oppilaan oppimisesta ja hyvinvoinnista koulussa. Terveystarkastusten lisäksi kouluterveydenhuollossa tavataan oppilaita ja perheitä lisäkäynneillä, avoimilla vastaanotoilla ja yksilöllisissä opiskeluhuoltoryhmissä tarpeen mukaisesti. Kouluterveydenhuollossa järjestetään myös muita tarpeellisia erikoistutkimuksia, kuten silmälääkärin tutkimus, jos oppilaan terveydentila sitä edellyttää. Kouluterveydenhuolto osallistuu myös koulun yhteisölliseen opiskeluhuoltotyöhön ja oppilaitoksen terveellisyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan. 

Kenelle

Peruskoululaisille ja heidän perheilleen

Toimi näin

Saat yhteyden kouluterveydenhuoltoon koulun terveydenhoitajan ohjeiden mukaan. 

Ajan laajaan terveystarkastukseen ja muihin kouluterveydenhuollon palveluihin voi varata puhelimitse, sähköisesti tai Wilman tapahtumakutsun kautta koulun terveydenhoitajan ohjeiden mukaisesti. 

 Sähköinen ajanvaraus toimii seuraavissa kunnissa: 

Joutsan, Keuruun, Konneveden, Laukaan, Luhangan, Multian, Petäjäveden ja Toivakan asukkaat voivat varata Hyviksen kautta ajan 1. luokan terveystarkastukseen 

Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten asukkaat voivat varata Hyviksen kautta ajan 1. ja 5. luokan terveystarkastuksiin sekä 15 tai 30 minuutin kontrollikäynnille. 

Muuramelaiset voivat varata Hyviksen kautta ajan 1. ja 5. luokan terveystarkastuksiin. 

Äänekoskelaiset voivat varata hyvinvointialueen verkkosivujen kautta ajan 1., 5. ja 8. luokan terveystarkastuksiin. 

Ajankohtaista

  • Kouluterveydenhuollossa tehdään koululaisten kesäloman aikana koululaisten terveystarkastuksia ajanvarauksella. Heinäkuussa kouluterveydenhuollon toimipisteet ovat pääasiassa suljettuna.