Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Tukipilari, Äänekoski / Suolahti

Tukipilari on mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumisyksikkö. Tukipilarissa on mahdollisuus myös lyhytaikaisiin hoito- ja intervallikuntoutusjaksoihin.

Asiakkaan tilanteen kriisiytyessä tarvitaan lyhytaikaista kuntouttavaa yhteisöllistä asumista, tarkoituksena on kuntoutua takaisin omaan kotiin. Palvelun sisältö on samanlainen kuin kuntouttavassa yhteisöllisessä asumisessa, lyhytaikaishoidossa paneudutaan asiakkaan erityistilanteeseen. Intensiivisen kuntoutuksen tavoitteena on ohjata/tukea asiakasta toimimaan normaalielämässä mahdollisimman itsenäisesti. Yhteistyötä tehdään hyvin paljon verkoston kanssa.

Tukipilari tarjoaa pidempiaikaista yhteisöllistä asumispalvelua, 14 h

Yhteisöllinen asuminen on luonteeltaan pidempiaikaista psykiatrista avohoitopalvelua, jossa asiakas asuu normaaliin asumiseen rinnastettavassa palveluyksikössä. Perustuu hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan, joka tarkistetaan aina asiakkaan toimintakyvyn oleellisesti muuttuessa – kuitenkin vähintään kuuden kuukauden välein.

Tukipilari tuottaa asiakkaalle asumista tai kuntoutumista tukevia ja edistäviä palveluja. Palvelun tavoitteena on tukea asiakasta siten, että palvelukokonaisuus edistää asiakkaan hyvää elämänlaatua, tukee omatoimista elämää ja mahdollistaa fyysisen, psyykkisen, sosiaalisen ja henkisen hyvinvoinnin. Palvelu muodostuu asiakkaalle tarjottavasta viihtyisästä ja asiakkaan henkilökohtaisia tarpeita vastaavasta asumisesta ja hyvinvointia edistävistä toimintatavoista. 

 Tukipilari huolehtii asiakkaan lääkehoidosta yhdessä asiakkaan kanssa ja auttaa asiakasta hänelle kuuluvien etujen anomisessa. Tukipilarin vastuulla on, että asiakkaille järjestetään tarvittavat palvelut ja hoito kuten lääkärin tutkimukset ja muu hoito sekä akuuteissa että pitkäaikaisissa sairauksissa. Asiakkaiden terveydentilaa seurataan jatkuvasti, suunnitelmallisesti ja säännöllisesti.

Yhteisön toimintaa suunnittelevat henkilökunta ja asukkaat yhdessä yhteisökokouksissa, huomioon otetaan eri ikäryhmien tarpeet ja kiinnostuksen kohteet. Ryhmätoimintaa järjestämme yhteistyössä kotiin tukemisen tiimin kanssa; ohjaajat järjestävät virikeryhmää kerran viikossa ja tukipilarin oma yhteisöllinen ryhmä viikonloppuisin. Ruoanvalmistusta on mahdollista harjoitella ohjauksella sovitusti. Päätavoite kuntoutuksessa on kodin/yhteisön ulkopuolinen toiminta. Tuen ja ohjauksen arvio tehdään asiakkuuden alkaessa ja arvioidaan säännöllisesti palveluohjaajan kanssa.

Tukipilari on kuntoutujien koti ja pyrimme kodinomaisuuteen, ja lyhytaikaishoidon/intervallihoitopaikkoja käyttäville suunnittelemme yksilöllisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman avohoidon kanssa yhteistyössä.

Tukipilarissa on 12 asiakaspaikkaa, huoneissa on omat WC:t, kolmessa huoneessa suihku ja yhteinen kylpy- ja kodinhoitohuone. Keittiöitä ja olohuoneita kaksi, yhteinen tietokone ja televisioita kaksi.

Pitkäaikaisella päätöksellä noudatamme palveluasumisen maksuperiaatteita, jotka määräytyvät tulojen mukaan. Hoito/kuntoutus, ruoka sekä asuminen sisältyvät hintaan. Lyhytaikainen maksu 36,20 € vuorokaudessa. Äänekosken keskuskeittiöltä tulee lounas/päivällinen ja elintarvikkeet.

Tukipilarissa on kolme hoitajaa ja yksi sairaanhoitaja. Henkilökunta paikalla klo 7–21, tarvittaessa yöpartio turvaa hälytykset, yökäyntejä saa palvelutarpeen arvioinnin kautta.

Ota yhteyttä

Palveluvastaava Marika Uusitalo, p. 0400 115 521

Sairaanhoitaja, p. 040 776 1658

Hoitajat, p. 0400 115 522

Yhteystiedot

Sumiaistentie 102