Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso mahdolliset poikkeusaukioloajat täältä.

Petäjäveden perhekeskus

Petäjäveden Perhekeskus on avattu syksyllä 2019 Kulttuurikeskus Miiluun, Kirjaston vierelle. Tavoitteena on tarjota kuntalaisille oma olohuone, jonne on helppo tulla, matalalla kynnyksellä. Tilat ovat avoinna avoimien toimintojen mukaan, sekä iltaisin Kirjaston aukioloaikoina.

Perhekeskus edistää ja tarjoaa tukea lasten ja perheiden hyvinvointiin. Perhekeskuksen tehtävät ovat toimijoiden yhteisiä, mutta painottuvat eri palveluissa ja ammattilaisilla eri tavoin, lähipalvelu periaatteella.

Perhekeskuksen tehtävät

  • Kohtaamispaikka mahdollistaa vertaistuen ja vahvistaa yhteisöllisyyttä.
  • Edistää ja tukee lapsen ja perheen terveyttä ja hyvinvointia
  • Tukee vanhemmuudessa ja parisuhteessa.
  • Tarjoaa varhaista tukea, hoitoa ja kuntoutusta moniammatillisesti.
  • Ottaa huomioon perheiden monimuotoisuuden.
  • Auttaa sovinnolliseen eroon ja vanhemmuuden jatkumiseen.
  • Ehkäisee lähisuhdeväkivaltaa.

Perhekeskuksella toimivat tahot

Avoin varhaiskasvatus tarjoaa kotihoidossa oleville lapsiperheille mahdollisuuden osallistua arkea rikastuttavaan toimintaan, kohtaamaan samassa elämän tilanteessa olevia vanhempia.

Äitiysneuvola järjestää perhevalmennukset paikallisille, ensimmäistä lasta odottaville pareille perhekeskuksella (tällä hetkellä etänä). Perheneuvolapalvelut, toiminta- ja puheterapeutit sekä psykiatrisen sairaanhoitajan asiakastapaamiset lähipalveluperiaatteella perhekeskuksella. Moniammatillinen työryhmä kokoontuu kuukausittain perheiden asioiden äärelle, Perhekeskuksen kahvihuoneessa.

Järjestöistä aktiivisimmin perhekeskuksella toimii MLL:n Perhekahvila, 4H sekä Keski-Suomen omaishoitajat vertaisryhmän tapaamisina.

Perhekeskus Petäjäveden sivuilla.

Yhteystiedot

040 355 3744

Kulttuurikeskus Miilu, Miilutie 4, 2 krs., 41900 Petäjävesi