Hyppää pääsisältöön

Laukaan hyvinvointi- ja perhekeskus HyPe

Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskus (Laukaan HyPe) kokoaa yhteen lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja terveyttä tukevat palvelut ja tarjoaa apua koko perheen hyvinvointiin erilaisissa elämäntilanteissa.

Perhekeskuksen tilat ja yhteistyökumppaneiden kohtaamispaikat (kuten perhekerhot, -kahvilat, -puistot) mahdollistavat monipuolisen perheiden, ammattilaisten ja vapaaehtoisten kohtaamisen.

Laukaan HyPen tilat sijaitsevat osoitteessa Jokiniementie 13, 41340 Laukaa.

Laukaan HyPessä yhdistyy kunnan, hyvinvointialueen sekä järjestöjen ja seurakuntien palveluita ja toimintaa. Näitä ovat mm. perhelääkärin, perheneuvolan ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tiimin palvelut, nuorisotyö ja etsivä nuorisotyö, sosiaalipalvelut, perheasiain neuvottelukeskuksen, MLL:n sekä muiden järjestöjen ja seurakuntien palvelut. Perhekeskuksella järjestetään monipuolisesti yksilöohjausta, ryhmätoimintaa, teemailtoja ja koulutuksia.

Ajankohtaista

Nepsy-pysäkki

Nepsy-pysäkille voi tulla keskustelemaan, kun lapsella tai nuorella on esimerkiksi keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnan ohjauksen tai aistisäätelyn haasteita. Nepsy-pysäkiltä vanhemmat saavat tukea ja ohjausta, kun lapsella tai nuorella neuropsykiatrisia haasteita. Pysäkille voi tulla keskustelemaan, kun lapsella tai nuorella on keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnan ohjauksen tai aistisäätelyn haasteita. Nepsy-haasteet voivat ilmetä esimerkiksi lapsen suurina tunteina, normaalin arjen takkuisuutena tai hankaluuksina lähtö- tai muutostilanteissa.

Nepsy-pysäkki on Laukaan hyvinvointi- ja perhekeskus HyPellä, osoitteessa Jokiniementie 13, Laukaa

14.5.2024 kello 14.00-17.00

3.6.2024 kello 13.00-14.15

Varaa oma, noin tunnin mittainen aikasi etukäteen perhekeskuskoordinaattorilta numerosta 040 536 6391.

Pysäkistä vastaa Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus ja Laukaan kunta.

Keski-Suomen hyvinvointialueen Nepsy-tiimistä saat lisätietoa Nepsy-tiimi

Parisuhteen huoltoasema

Parisuhteen huoltoasema on lapsiperheiden vanhemmille suunnattua maksutonta ennaltaehkäisevää ohjausta (1-3 kertaa). Huoltoasemalle voi tulla yksin tai yhdessä. Parisuhteen huoltoasemalla katsastetaan keskustellen parisuhteen tila. Tarvittaessa saa vinkkejä, neuvontaa, kotitehtäviä tai ohjausta muihin parisuhdepalveluihin. 

Parisuhteen huoltoasema Laukaan HyPellä

8.5.2024 kello 8.00-11.30

11.6.2024 kello 15.00-18.00

Varaa 1-1,5 tunnin mittainen maksuton aika etukäteen perhekeskuskoordinaattorilta 040 536 6391. Parisuhteen huoltoasemasta vastaavat Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskus ja Laukaan perheneuvola. 

Vanhemmuuden tukipysäkki

Kaipaatko tukea arkeen? Haluatko keskustella vanhemmuudesta? Mietityttääkö kasvatusasiat?

Vanhemmuuden tukipysäkki on lapsiperheiden vanhemmille suunnattua ohjausta ja neuvontaa (1–3 kertaa). Tukipysäkille voi tulla yksin tai yhdessä. Tukipysäkiltä saat vinkkejä, neuvontaa, kotitehtäviä tai ohjausta muihin palveluihin. Vanhemmuuden tukipysäkistä vastaavat Keski-Suomen hyvinvointialueen perhekeskustoiminta ja sähköinen perhekeskus.

Vanhemmuuden tukipysäkki Laukaan hyvinvointi- ja perhekeskus HyPellä, osoitteessa Jokiniementie 13, Laukaa

13.5.2024 kello 13.00-16.00 ja

11.6.2024 kello 12.00-14.00

Varaa tunnin mittainen maksuton aika etukäteen perhekeskuskoordinaattorilta 040 536 6391.

Lisäksi mahdollisuus tukipysäkkiin etäyhteyksin koko hyvinvointialueen vanhemmille, ajanvaraus perhekeskuskoordinaattorilta p. 040 351 8062.

Miten otan yhteyttä perhekeskuspalveluihin?

Pyydä apua -nappi

Pyydä apua -nappi on matalan kynnyksen sähköinen yhteydenottokanava nuorten ja perheiden palveluihin, jonka kautta saat ohjausta ja neuvontaa oikeanlaisen avun piiriin. Apua voit pyytää nimettömänä. Apua pyytäessäsi sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä.

Pyydä apua -napin yhteydenottosi vastaanottanut sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen ottaa 1–3 arkipäivän kuluessa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Löydät Pyydä apua -napin täältä.

Perheiden palvelut

Lasten, nuorten ja perheiden terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä ensisijaisesti tukea tarjoavat mm. neuvola, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä kuraattori- ja psykologipalvelut. Kaikki perheiden palvelut, mukaan lukien sosiaalipalvelut, löydät perheiden palveluiden verkkosivuilta.

Perhelääkäri

HyPen perhelääkärin yhteydenotot ja ajanvaraukset tehdään Laukaan terveysaseman kautta.

Perheneuvolan ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tiimin yhteydenottopuhelin

Laukaan perheneuvola ja nuorten mtp-tiimi palvelee alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Apua saa erilaisissa lapsen tai nuoren kasvuun ja kehitykseen, lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveys- ja päihdeongelmiin, peliongelmiin, vanhemmuuteen, parisuhteeseen, erotilanteeseen tai muihin arjen sujuvuuteen liittyvissä kysymyksissä. Yhteydenotot perheneuvolaan sekä lasten- ja nuorten mielenterveys ja päihdepalveluihin arkisin klo 12–13., p. 040 487 5859. Ajanvarausten peruutukset suoraan oman työntekijän puhelinnumeroon.


Lisätietoa perhekeskustoiminnasta

perhekeskuskoordinaattori (Keski-Suomen hyvinvointialue) Hanna-Mari Mäkelä, 040 536 6391, hanna-mari.makela@hyvaks.fi

sivistyspalvelujen palvelupäällikkö (Laukaan kunta) Anu Kaasalainen, 040 640 1771, anu.kaasalainen@laukaa.fi

Laukaan HyPe verkossa

Yhteystiedot

Jokiniementie 13, 41341 Laukaa