Hyppää pääsisältöön

Hankasalmen perhekeskus

Hankasalmen perhekeskus on osa valtakunnallista perhekeskusverkostoa. Löydät saman katon alta kaikki lapsiperheiden palvelut, jotka edistävät hyvinvointia, terveyttä, kasvua ja kehitystä.

Perhekeskustoiminnan tavoitteena on vahvistaa lasten, nuorten ja perheiden voimavaroja, mahdollistaa autetuksi tuleminen ja vahvistaa osallisuuden tunnetta ja kohdatuksi tulemisen kokemusta.

Viikko-ohjelma

Leikkitreffit

  • Joka tiistai klo 9–11 perhekeskuksella monitoimitalon yläkerran Aqua-tilassa, mahdollisista poikkeuksista tiedotetaan erikseen somekanavissa. Paikalla perhekeskuskoordinaattori. Mukaan voi tulla joustavasti itselle sopivaan aikaan ja omia eväitä voi ottaa mukaan. Kahvia ja teetä keitetään talon puolesta.

Vanhempien olohuone

Vanhempien olohuone joka torstai jumppakoulun aikaan klo 17-19 monitoimitalon yläkerran Aqua-tilassa. Paikalla vuoroviikoin eri toimijoita. Vanhempien olohuone vähintään kansalaisopiston kauden ajan, kevätkausi 11.1.-25.4.

Voit tulla istumaan iltaa muiden vanhempien kanssa, myös lapset ovat tervetulleita. Lapsille leluja ja piirustusvälineitä, välillä myös askartelua. Omia eväitä voi ottaa mukaan.

Kulttuurineuvola

Pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä tiistaina kulttuurineuvola yhteistyössä kansalaisopiston kanssa. Tule mukaan minkä ikäisen lapsen kanssa vaan. Perhekeskuksen kulttuurineuvola on kerhomainen hetki, jossa lapsi saa yhdessä vanhemman kanssa lorutella, leikkiä, laulaa ja kokeilla esimerkiksi soittimia. Välillä askarrellaan ja taiteillaan. Kulttuurineuvolat monitoimitalon yläkerran Aqua-tilassa, os. Kirkkotie 11.

  • 2.4. kulttuurineuvola klo 9-11
  • 7.5. kulttuurineuvola klo 9-11

Nepsy- pysäkki

Pysäkiltä lapsiperheet saavat matalan kynnyksen tukea ja ohjausta perheenjäsenen neuropsykiatrisiin haasteisiin. Pysäkille voi tulla keskustelemaan, kun perheenjäsenellä on keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnan ohjauksen tai aistisäätelyn haasteita. Palvelu on maksutonta ja yksi ohjauskerta kestää noin tunnin. Varattu aika on henkilö/perhekohtainen.

Kevään jäljellä olevat Nepsy-pysäkit:

  • 3.4. klo 13-16
  • 7.5. klo 13-16

Vanhemmuuden tukipysäkki

Pysäkiltä lapsiperheet saavat matalan kynnyksen tukea ja ohjausta vanhemmuuteen liittyen.

Kevään ajat:

  • 26.3. klo 13-16
  • 23.4. klo 13-16
  • 14.5. klo 13-16

Lisätietoja ja ajanvaraus perhekeskuskoordinaattorilta p. 050 428 6024.

Hankasalmen perhekeskus sosiaalisessa mediassa

Seuraathan Hankasalmen perhekeskuksen kanavia myös sosiaalisessa mediassa.

Palaute

Toiminnasta voit antaa palautetta tämän linkin kautta: https://forms.office.com/e/DrmVsLLwn5

Yhteystiedot

Perhekeskuskoordinaattori p. 050 428 6024

Kirkkotie 11, 41520 Hankasalmi