Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Yhteisöllinen asuminen esillä työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnassa 12.6.

7.6.2024

Työikäisten ja ikääntyneiden lautakunta evästää aikuisten sosiaalipalveluissa päivitettyä yhteisöllisen asumisen palvelukuvausta.

Lasten, nuorten ja perheiden lautakunta saa tiedokseen ajankohtaisia ja ilmoitusasioita. Turvallisuuslautakunta ei kokoonnu kesäkuussa. 

Palvelukuvauksen päivitys liittyy vuoden 2022 elokuussa voimaan tulleeseen lakimuutokseen. Yhteisöllinen asuminen on sosiaalihuoltolain mukainen palvelu, jolla tarkoitetaan hyvinvointialueen järjestämää asumista asumisyksikössä, jossa henkilön hallinnassa on hänen tarpeitaan vastaava asunto ja tarjolla sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa.  

Yhteisöllistä asumista aikuisten sosiaalipalveluista järjestetään 18 vuotta täyttäneelle henkilölle, joka tarvitsee sitä sillä perusteella, että hänen toimintakykynsä on alentunut ja ohjauksen sekä huolenpidon tarpeensa kohonnut mielenterveyden haasteen, päihteidenkäytön tai jonkin muun erikseen arvioidun syyn vuoksi. Palvelun tavoitteena on tukea asiakasta mielenterveyden haasteiden oireiden hallinnassa ja tunnistamisessa.  Palvelun tulee lisäksi tarvittaessa tukea asiakasta päihteiden käytön vähentämisessä sekä ehkäistä päihteiden käytöstä aiheutuvia haittoja.  

Keski-Suomen hyvinvointialueella aikuisten sosiaalipalveluiden yhteisöllistä asumista järjestetään omana palveluna ja ostopalveluna. Hyvinvointialueen omat yhteisöllisen asumisen yksiköt sijaitsevat Kivijärvellä, Viitasaarella, Äänekoskella ja Jyväskylässä. 

Kokouksien esityslistat ja pöytäkirjat  

Lautakuntien kokouksien esityslistat ovat liitteineen on osoitteessa www.hyvaks.fi/hyvinvointialue/lautakunnat.  

Lautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan hyvaks.fi-verkkosivuilla heti, kun se on tarkastettu.  

Lisätietoja:  

  • Strategiajohtaja, työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan esittelevä viranhaltija Anu Pihl, p. 050 320 4896, anu.pihl(at)hyvaks.fi  

  • Järjestämispäällikkö Jarna Virtanen, lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan esittelevä viranhaltija, p. 040 542 0875, jarna.virtanen(at)hyvaks.fi