Hyppää pääsisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4. hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla. Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin.

Lue lisää.

Turvallisuustiedote potilaille: magneetillisiin ylipainehoitomaskeihin käyttörajoituksia

20.12.2023

ResMed-yhtiön magneetillisten ylipainehoitomaskien käyttösuosituksiin on tullut muutoksia. Magneetillisia CPAP/APAP/NIV-ylipainehoitomaskeja käytetään uniapnean ja pitkäaikaisen hengitysvajeen hoidossa.

Magneetillisia osia sisältäviä maskeja ei pidä käyttää, jos potilaalla itsellään tai potilaan käyttäessä maskia jollain häneen fyysisessä lähikontaktissa olevalla henkilöllä on jokin seuraavista:

Aktiivinen lääkinnällinen implantti, joka reagoi magneetteihin (esim. sydämentahdistin, implantoitava kardiovertteri-defibrillaattori (ICD), neurostimulaattori, aivo-selkäydinnestesuntti (CSF) tai insuliini-/infuusiopumppu).

Metallinen implantti/koje, joka sisältää ferromagneettista materiaalia (aneurysman korjaamiseen tarkoitettu klipsi/vuodon estävä kierukka, embolinen sulkija, stentti, venttiili, elektrodi, kuuloa tai tasapainoa parantava implantoidun magneetin sisältävä sisäkorvaistute, silmäimplantti tai silmiin tunkeutunut metallisiru).

Magneetillisia osia sisältävän maskin tulee olla vähintään 15 cm päässä näistä metallia sisältävistä tuotteista.

Rajoitus koskee seuraavia maskityyppejä:

  • Kokokasvomaski: AirFit F20, AirFit F20 for Her AirTouch F20, AirTouch F20 for Her AirFit F30 AirFit F30i
  • Nenämaskit: AirFit N10, AirFit N10 for Her AirFit N20, AirFit N20 for Her AirTouch N20, AirTouch N20 for Her
  • Ilma-aukoton maski: AirFit F20 NV

Jos et edellä mainituista syistä enää voi käyttää omaa magneetillista maskiasi, olethan yhteydessä omaan hoitavaan yksikköösi keuhkosairauksien poliklinikalle p.014 269 2353  arkisin klo 8–14  ja sovi maskin vaihtamisesta uuteen.

Lisätietoja: