Hyppää pääsisältöön

Keuhkosairauksien poliklinikka

Ajankohtaista 20.12.2023: Turvallisuustiedote potilaille: magneetillisiin ylipainehoitomaskeihin käyttörajoituksia

Keuhkosairauksien poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana, jonne potilaat tulevat lähetteellä oman sairaanhoitopiirin terveyskeskuksista, työterveyshuollosta tai erikoissairaanhoidosta. Päivystyspotilaat ohjataan päivystyspoliklinikalle.

Keuhkosairauksien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan mm. astmaa ja keuhkoahtaumatautia (COPD). Uniapnean hoito toteutetaan lähinnä hoitajien pitämillä vastaanotoilla. Poliklinikalla toteutetaan siitepölyallergikkojen siedätyshoitoja allergologin valvomana. Astma- ja keuhkoahtaumatautipotilaat saavat yksilöohjausta hoitajakäynneillä, joihin ei välttämättä liity lääkärin vastaanottoa, mutta jotka palvelevat hyvin potilaan oman hoidon toteuttamista. Tupakoivia potilaita motivoidaan lopettamaan tupakointi ja opastamalla potilaita nikotiiniriippuvuuden lääkehoidossa sekä tukemalla heitä savuttomuuteen.

Keuhkosairauksien poliklinikalle tutkimuksiin tulevalle potilaalle ohjelmoidaan lääkärin vastaanottoa edeltäviä tutkimuksia, jotta potilaan hoito sujuu mahdollisimman joustavasti. Tutkimukset voivat olla eri päivänä kuin vastaanotto.

Keuhkosairauksien poliklinikan toimintaa ohjaavat hoitoketjut ja kansalliset hoitosuositukset.

Uniapneapotilaiden hoitotarvikkeiden, eli CPAP-laitehoidon varusteiden tilaus

Huomioithan, että uniapneapotilaiden hoitotarvikkeiden, eli CPAP-laitehoitoon liittyvien varusteiden tilaaminen tapahtuu jatkossa keuhkosairauksien poliklinikalle soittamalla. Keskiviikon varustejakelupäivän toiminta on päättynyt.

Palveluaika

Keuhkosairauksien poliklinikka on avoinna arkisin klo 8–15.

Soittoaika arkisin klo 8–14.

Linkit ja liitteet

Yhteystiedot

014 269 2353

Hoitajantie 3, 40620 Jyväskylä

Pääsy liikuntaesteisillä, helppo pääsy näkövammaisilla