Hyppää pääsisältöön

Helatorstaina 9.5. toimipisteemme, puhelinpalvelumme ja verkkoasiointimme palvelevat sunnuntain aukioloaikojen mukaisesti. Sairaanhoitajan chat palvelee myös helatorstaina klo 10–16.

Lue lisää.
Rollaattori kotiovella

Uutinen

Olisiko eteisessäsi tilaa rollaattorille?

20.12.2023

Uusien perhehoitajien valmennus alkaa 23.1.2024. Vuodenvaihteessa ehtii harkita, olisiko eteisessäsi tilaa ikääntyneen asiakkaan rollaattorille – tai kiinnostaisiko perhehoitajan tehtävä ikäihmisen kotona.

Perhehoito tarkoittaa hoivan ja huolenpidon järjestämistä perhehoitajan omassa kodissa tai hoidettavan kotona. Perhehoito voi olla osavuorokautista, lyhtyaikaista tai pitkäaikaista.

Perhehoitajaa tarvitaan mm. omaishoitajan lakisääteisten vapaapäivien mahdollistajaksi tai tukemaan ikäihmisen kotona asumista. Pitkäaikaisessa perhehoidossa ikäihminen muuttaa asumaan perhehoitajan kotiin perheenjäseneksi.

Kaikki perhehoitajat valmennetaan tehtäväänsä. Perhehoitajalle järjestetään tehtävässään tukea, ohjausta ja koulutusta. Perhehoitajille maksetaan palkkiota ja kulukorvausta.

Seuraava Keski-Suomen hyvinvointialueen ikäihmisten perhehoidon valmennus perhehoitajan tehtävästä kiinnostuneille alkaa 23.1.2024. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja hae valmennukseen heti tammikuun alussa!  

Lisätietoja: