Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Värikäs neuvola-teksti.

Uutinen

Neuvoloissa annetaan influenssarokotukset alle 7-vuotiaille ja raskaana oleville

21.9.2023

Neuvolaikäisten lasten ja raskaana olevien henkilöiden rokotukset käynnistyvät marraskuussa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen neuvoloissa annetaan maksuton influenssarokotus yli 6 kuukauden ikäisille, alle 7-vuotiaille ja raskaana oleville henkilöille. Riskiryhmäläisen on mahdollista saada samalla myös koronarokote. Neuvolassa voidaan rokottaa samalla myös raskaana olevan puoliso sekä alle 6 kuukauden ikäisten vauvojen vanhemmat. Mukaan rokotukseen on hyvä ottaa kela- ja neuvolakortit. 

Jyväskyläisille ja muuramelaisille alle 7-vuotiaille ja raskaana oleville kolme rokotuspäivää Palokassa

Palokan neuvolassa järjestetään kolmena lauantaina walk in -rokotuspäivät ilman ajanvarausta. Rokotuspäivät ovat lauantait 18.11., 16.12. ja 13.1. klo 8–16. Palokan neuvolassa rokotetaan Jyväskylän ja Muuramen neuvolaikäiset eli alle 7-vuotiaat sekä raskaana olevat. Jos et pääse neuvoloiden rokotuspäiviin, voit kysyä rokotusaikaa omasta neuvolasta.

Muualla Keski-Suomen neuvoloissa rokotetaan ajanvarauksella

Muiden paikkakuntien neuvoloihin influenssarokotukseen varataan aika. Ajanvarauksella rokotukset saa Hankasalmen, Joutsan, Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Konneveden, Kyyjärven, Laukaan, Multia, Petäjäveden, Pihtiputaan, Saarijärven, Toivakan, Uuraisten, Viitasaaren ja Äänekosken neuvoloissa. Ajanvaraus avautuu marraskuun alussa. Niissä neuvoloissa, joissa sähköinen ajanvaraus on käytössä, ajan voi varata sähköisesti ja kaikissa voi ajan varata puhelimitse neuvoloiden normaalien ajanvarausnumeroiden kautta. 

Jämsässä alle 7-vuotiaat ja raskaana olevat rokotetaan omassa neuvolassa ajanvarauksella. Kinnulassa rokotetaan ajanvarauksella marraskuussa. Rokotuspäivistä ja ajanvarauksen avautumisesta tiedotetaan myöhemmin.

Kenelle maksuton rokote?

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja ovat yli 6 kuukautta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset, raskaana olevat, 65 vuotta täyttäneet, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varus sekä vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri. Vakavalle influenssalle erityisen alttiita ovat alle 6 kuukauden ikäiset lapset, voimakkaasti immuunipuutteiset ihmiset, vakavasti sairaat ihmiset, perussairaat ja huonokuntoiset 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat, vakavalle influenssalle alttiit ihmiset, joille ei rokotetta voida antaa sekä raskaana olevat. Lähipiiriin katsotaan kuuluvaksi ne, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle alttiiden ihmisten kanssa.  Rokote on lähipiiriin kuuluville maksuton. Heidän rokotuksensa suojaa äitiä ja vauvaa sekä raskauden aikana että sen jälkeen.