Hyppää pääsisältöön
Henkilö katsoo kuvakortteja.

Uutinen

Laukaassa Nepsy-pysäkiltä, -kahvilasta tai -kurssilta tukea vanhemmille, kun lapsella tai nuorella on neuropsykiatrisia haasteita

17.10.2023

Nepsy-pysäkille voi tulla keskustelemaan, kun lapsella tai nuorella on esimerkiksi keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnan ohjauksen tai aistisäätelyn haasteita.

Nepsy-pysäkiltä vanhemmat saavat tukea ja ohjausta, kun lapsella tai nuorella neuropsykiatrisia haasteita. Pysäkille voi tulla keskustelemaan, kun lapsella tai nuorella on keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnan ohjauksen tai aistisäätelyn haasteita. Nepsy-haasteet voivat ilmetä esimerkiksi lapsen suurina tunteina, normaalin arjen takkuisuutena tai hankaluuksina lähtö- tai muutostilanteissa.

Nepsy-pysäkki on avoinna Laukaan hyvinvointi- ja perhekeskus HyPessä, osoitteessa Jokiniementie 13, keskiviikkona 25.10. klo 15–17 ja maanantaina 27.11. klo 13–15.

Pysäkille pyydetään ilmoittautumaan etukäteen perhekeskuskoordinaattorille numeroon 040 536 6391 tai sähköpostitse hanna-mari.makela(at)hyvaks.fi.

Nepsy-kahvilat etäyhteyksin

Etäyhteyksin toteutettavat Nepsy-kahvilat tarjoavat tietoa, kokemustietoa ja vertaistukea lapsiperheille neuropsykiatrisiin haasteisiin. Etäkahvilat ovat 31.10. ja 30.11. klo 17–18.30.

Ilmoittaudu verkkolomakkeella etukäteen, niin saat osallistumislinkin.

Kurssi vanhemmille, joiden 13–17-vuotiaalla nuorella on diagnosoitu ADHD

Strategia-vanhempainohjauskurssilla nuoren vanhemmat saavat tietoa ADHD:stä, sen syistä ja seurauksista, kuten siitä, miten ADHD vaikuttaa nuoren toimintakykyyn ja koko perheeseen. Kurssilla saa myös käytännönläheisiä toimintaohjeita ja keinoja, joilla voi helpottaa arkea sekä tietoa erilaisista tukimuodoista.

Kurssilla on viisi tapaamista tiistaisin 7.11.–12.12. klo 17–20 Laukaassa.

Kurssille pyydetään ilmoittautumaan etukäteen 30.10. mennessä osoitteeseen hanna-mari.makela(at)hyvaks.fi tai puhelimitse 040 536 6391 tai arja.makela(at)laukaa.fi tai puhelimitse 050 366 4707. 

Nepsy-pysäkki ja  -kahvila sekä strategia-kurssi ovat osallistujille maksuttomia ja toiminnasta vastaavat Keski-Suomen hyvinvointialue ja Laukaan kunta.

Nepsy-tietoa ja -palveluja eri puolilla Keski-Suomea

Perheille on tarjolla Nepsy-tietoa ja tukea pysäkeillä, kursseilla ja infoissa eri puolilla Keski-Suomea sekä etäyhteyksin. Nepsy-tietoa ja -tukea tarjoavat perhekeskukset sekä neuropsykiatrisen tuen ja kuntoutuksen tiimi eli Nepsy-tiimi.

Lisätietoa kootusti nepsy-palveluista Nepsy-tiimin verkkosivulta.

Lisätietoja:
•    palvelupäällikkö Marja Lehtoranta, p. 050 597 8314, Keski-Suomen hyvinvointialue
•    www.hyvaks.fi/asiointi/perhekeskukset