Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Keskisuomalaisille nuorille ja lapsiperheille tukea sähköisestä perhekeskuksesta

12.2.2024

Sähköinen perhekeskus tarjoaa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa monissa lapsiperheitä ja nuoria koskevissa tilanteissa ja haasteissa. Lapsiperheiden ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden tueksi on julkaistu uudistetut sivut.

Sähköisen perhekeskuksen palvelut on suunnattu keskisuomalaisille lapsiperheille, nuorille, vanhemmille ja lapsesta haaveileville. 

Sähköisen perhekeskuksen palveluita on kehitetty yhteistyössä useiden eri asiantuntijoiden kanssa jo vuodesta 2021. Kehittämisen tavoitteena on ollut lapsi- ja lapsiperhelähtöisyys.

Sähköiset palvelut lisäävät nuorten ja lapsiperheiden palveluiden helpompaa ja nopeampaa saatavuutta Keski-Suomen hyvinvointialueella. 

Nuoret ja lapsiperheet saavat tukea sähköisestä perhekeskuksesta etäperhetyöntekijältä sekä nuorten etätyöntekijältä helposti ja nopeasti chatissa joka arkipäivä. Apua voi pyytää myös Pyydä apua -napin kautta vuorokauden ympäri. Tarvittaessa sähköisen perhekeskuksen ammattilainen ohjaa asukkaan lähivastaanotolle. Kaikki sähköiset palvelut löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Lapsiperheille suunnatuilla sivuilla kerrotaan muun muassa lapsen kasvusta ja kehityksestä, unesta, ruutuajasta, kriisitilanteista, liikunnasta ja ravitsemuksesta sekä parisuhteesta ja vanhemmuudesta. Nuorille suunnatut sivut käsittelevät esimerkiksi nuoren seksuaalisuutta, kehoa ja mieltä, päihteitä ja riippuvuuksia sekä itsenäistymistä ja vapaa-aikaa.  

Tukea saa myös kasvokkain

Sähköinen perhekeskus on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen sekä perhekeskuksen palveluita, joista saa tukea niin kasvokkain kuin etänä koko lapsiperheen erilaisiin elämäntilanteisiin, myös parisuhteeseen. Palveluita järjestävät yhdessä hyvinvointialue, kunnat, seurakunnat ja järjestöt. Perhekeskuksia on eri puolilla Keski-Suomea.

Sähköistä perhekeskusta ja perhekeskusta kehitettiin Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa yhdessä lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kanssa.

Sähköiseen perhekeskukseen liittyviä linkkejä:


Lisätietoja

  • Marja Lehtoranta, palvelupäällikkö, lasten, nuorten ja perheiden palvelut, perhekeskustoiminta, Keski-Suomen hyvinvointialue p. 050 597 8314, marja.lehtoranta(at)hyvaks.fi