Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Keski-Suomen hyvinvointialueen strategia

Uutinen

Hyvinvointialueen lautakunnilla on keskiviikkona syksyn mittavin seminaari- ja kokouspäivä

10.11.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen lautakunnilla on keskiviikkona käsiteltävänä tavanomaista painavammat esityslistat. Seminaaripäivän päätteeksi lautakunnat kokoontuvat omiin kokouksiinsa.

Yksi osa lautakuntien tehtävää on toteuttaa päätösten vaikutusten arviointia ja ennakkoarviointia. Tätä työtä varten seminaarissa kello 11–16 lautakunnille esitellään hyvinvointialuejohtajan talousarvioesityksen perusteita ja valotetaan viranhaltijoiden näkemystä asiakasmaksujen ja palveluiden myöntämisperusteiden vaikutuksista palveluiden käyttöön ja sisältöön. Seminaarissa ovat esillä myös lautakuntatyön kehittäminen sekä osallisuusohjelma ja järjestöavustusten myöntämisperusteet. Seminaarissa esitellyt asiat ovat seminaarin jälkeen lautakuntakohtaisessa käsittelyssä.

Niin sanotut sosiaali- ja terveysalan elämänkaarilautakunnat – työikäisten ja ikääntyneiden lautakunta sekä lasten, nuorten ja perheiden lautakunta – evästävät seminaarin jälkeen kokouksissaan aluehallitusta ja valmistelijoita omalla asiantuntijanäkemyksellään muun muassa talousarviosta, palvelusetelien sääntökirjan muutoksista ja palveluiden myöntämisen perusteet -asiakirjakokonaisuudesta ja asiakirjoihin esitetyistä muutoksista.

Molemmat elämänkaarilautakunnat ottavat kokouksissaan kantaa hyvinvointisuunnitelmaan ja -kertomukseen ja järjestöavustuksiin. Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan listalla ovat lisäksi lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma ja alueellinen opiskeluhuollon suunnitelma.

Kokouksen esityslista

Työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan kokouksen esityslista liitteineen on osoitteessa www.hyvaks.fi/hyvinvointialue/lautakunnat – suora linkki lautakunnan pdf-muodossa olevaan listaan. Lautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan hyvaks.fi-verkkosivuilla heti kun se on tarkastettu.

Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan kokouksen esityslista liitteineen on osoitteessa www.hyvaks.fi/hyvinvointialue/lautakunnat – suora linkki lautakunnan pdf-muodossa olevaan listaan. Lautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan hyvaks.fi-verkkosivuilla heti kun se on tarkastettu.

Lisätietoja:

  • Työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan esittelijä: tietojohtaja Simo Reipas, p. 050 5678 537, simo.reipas(at)hyvaks.fi
  • Työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan puheenjohtaja: Maarit Heikkinen, p. 040 721 2639, maarit.heikkinen(at)hyvaks.fi
  • Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan esittelijä: strategiajohtaja Anu Pihl, p. 050 3125276 p. 050 3125276, anu.pihl(at)hyvaks.fi
  • Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan puheenjohtaja: Matias Lahti, p. 050 346 6394, matias.lahti(at)hyvaks.fi