Hyppää pääsisältöön

Puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet useilla Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemilla Lifecare-potilasjärjestelmässä ilmenneen hitauden vuoksi.

Lue lisää.
Kolme nuorta seisoo ulkona vastatusten, kuvassa näkyvissä vain kehon alaosa

Uutinen

Etäyhteyksin järjestettävät ADHD- ja autismi-infot antavat tietoa ja vastauksia lasten vanhempien kysymyksiin

9.1.2024

Onko 5–18-vuotias lapsesi tai nuoresi saanut hiljattain ADHD- tai autismikirjon diagnoosin tai epäiletkö sitä? 

Keski-Suomen hyvinvointialueen neuropsykiatrisen tuen ja kuntoutuksen tiimin eli nepsy-tiimin järjestämät, hyvää palautetta saaneet nepsy-infot jatkuvat. Infoissa lasten ja nuorten vanhemmat saavat tietoa ADHD- tai autismikirjon diagnooseista, tukitoimista, nepsy-haasteista arjessa sekä vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Teams-yhteyksin järjestettävät nepsy-infot ovat suunnattu erityisesti vanhemmille, joiden 5–18-vuotias lapsi tai nuori on saanut hiljattain ADHD- tai autismikirjon diagnoosin tai siitä on herännyt epäily.

Infot ovat osallistujille maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osallistua voi nimettömänä. Infoissa asiantuntijoina vuorollaan työpareina toimivat nepsy-tiimin psykologi, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä ja kuntoutusohjaaja.

Kevään ensimmäiset infot toteutuvat seuraavasti:

ADHD-infot

torstaina 18.1. klo 14.30–16 osallistu klikkaamalla tätä linkkiä
torstaina 21.3. klo 8.30–10 osallistu klikkaamalla tätä linkkiä

Autismi-info

tiistaina 20.2. klo 8.30–10 osallistu klikkaamalla tätä linkkiä

Osallistumislinkki infoihin löytyy myös Nepsy-tiimin verkkosivulta

Lisätietoja: 
•    palveluvastaava Sanna Salo, p. 040 484 6131, neuropsykiatrisen ja oppimisen tuen yksikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, sanna.salo(at)hyvaks.fi