Hyppää pääsisältöön

Viestintä työntekijän tukena

Keski-Suomen hyvinvointialueella työskentelevä viestintäammattilaisten tiimi hoitaa hyvinvointialueen sisäisen ja ulkoisen viestinnän tehtäviä. Hyvinvointialueen viestintä pohjautuu viestinnän linjauksiin, viestintäsuunnitelmiin ja viestinnän vuosikelloihin. Viestinnän sisällöntuotannon vastuut on hajautettu eri alojen asiantuntijoille eri puolilla organisaatiota. Viestintäammattilaiset tukevat sisältöjen muotoilussa ja jakamisessa eri yleisöille ja kohderyhmille. Polku-intran Viestintäammattilaiset tukenasi -sivulta löydät tietoa, missä asioissa viestintäammattilaisten puoleen kannattaa kääntyä.

Viestintä ja vuorovaikutus ovat osa jokaisen hyvinvointialueen työntekijän jokapäiväistä toimintaa ja myös osa sairaanhoitoa. Potilaan hoitoon kuuluva viestintä on keskeisessä roolissa, ja siitä vastaa aina potilasta hoitava taho. Sen erityispiirteenä on potilaan aseman ja oikeuksien huomioon ottaminen sekä ehdoton vaitiolovelvollisuuden ja salassapidon noudattaminen. Tämän vuoksi sinun tulee täyttää vaitiolositoumus ennen työn aloittamista, työskenteletpä missä ammattiryhmässä tahansa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen ulkoisen viestinnän kanavilla viestitään potilaille, asiakkaille ja Keski-Suomen alueen asukkaille sekä yhteistyökumppaneille ja ammattilaisille. Henkilöstöä koskevista asioista tiedotetaan aina organisaation sisäisissä kanavissa. Julkisten verkkosivujen www.hyvaks.fi pääkohderyhmä on potilaat ja asiakkaat, mutta sivuihin kannattaa tutustua töitä aloitellessasi. Jokainen yksikkö vastaa itse omia palvelujaan koskevista osioista ja niiden ajantasaisuudesta.

Hyvinvointialueen löydät myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista, LinkedInistä ja X:stä (entinen Twitter). Käyttäjänimenä toimii @hyvaks. Facebookista ja LinkedInissä toimii koko nimi, Keski-Suomen hyvinvointialue.

Hyvinvointialueen koko henkilöstön tärkein yhteinen viestintäkanava on Polku-intra. Polussa ylläpidetään työntekijöille suunnattuja ohjeita ja ajankohtaistietoja tai ohjataan niiden pariin muihin kanaviin. Polku on vuorovaikutteinen yhteisen tiedon lähde, joka tulee hyvää työarkea. Seuraamalla Polkua säännöllisesti pysyt kärryillä kaikkia koskevista ajankohtaisista asioista.

Polku-intrasta löydät myös erilaisia viestintämateriaaleja. Hyvinvointialueella on käytössä omia asiakirja- ja esityspohjia. Valmiita pohjia on tehty PowerPoint-esityksiin, Word-dokumentteihin, opasteisiin ja infotv-pohjiin. Kaikki asiakirjapohjat ja esitysmallit löydät Polku-intrasta Asiakirjat ja esityspohjat –sivulta, josta sinut ohjataan Kuva- ja materiaalipankkiimme.

Polku-intraan kirjaudutaan hyvaks-käyttäjätunnuksella osoitteessa polku.hyvaks.fi. Osoite suositellaan tallentamaan selaimen kirjanmerkiksi. Se avautuu myös selaimen kotisivuna, kun olet hyvinvointialueen verkossa.

@hyvaks.fi -sähköpostiosoitteesi on tarkoitettu työasioiden hoitamiseen. Työnantajasi käyttää viestintään ja tiedottamiseen tätä sähköpostiosoitetta. Luethan postiasi säännöllisesti!

Käytä sosiaalista mediaa vastuullisesti. Työajalla sosiaalisen median käyttö on sallittua vain, jos työtehtävät sitä edellyttävät. Hyvinvointialueen työntekijöiden sosiaalisen median ohjeisiin voit tutustua Polku-intran Työntekijänä somessa -sivulla.

Sosiaalisen median virallisista kanavia hallinnoi pääasiassa hyvinvointialueen viestintäpalvelut. Hyvinvointialueella toimii myös sometiimi, jonka jäsenet osallistuvat somesisältöjen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Jos haluat mukaan, keskustele mahdollisuudesta esihenkilösi kanssa ja ole yhteydessä viestintään (viestinta@hyvaks.fi). Työntekijät voivat myös ehdottaa sopivaa somesisältöä kanaville olemalla yhteydessä viestintään.