Hyppää pääsisältöön

Vertaistuki Sairaala Novassa

Sairauden yllättäessä mielessä on monenlaisia kysymyksiä. Huolta saattavat aiheuttaa oma toipuminen, läheisen jaksaminen tai arjessa selviäminen. Kaikkiin kysymyksiin ei terveydenhuollon ammattilaisilla ole vastausta, vaan apu saattaa löytyä parhaiten saman kokeneelta vertaiselta.

Sairaalan osastoilta ja poliklinikoilta löydät tietoa potilasjärjestöistä ja vertaistukihenkilöistä. Järjestöjen ja vertaistukihenkilöiden näkyvyyttä sairaalan yksiköissä lisätään koko ajan. Kun näet omassa hoitoyksikössäsi henkilön vertaistukihenkilön liivissä, on hän siellä sinua ja kysymyksiäsi varten.

Vaikka sairaalassa ollessa ei olisi vertaistukihenkilön tarvetta, saattaa kysyttävää tulla myöhemmin. OLKA -palveluista voit löytää yhteyden vertaistukeen tai vertaistukipalveluja tuottaviin paikallisiin yhdistyksiin. 

OLKA välittää sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen vertaistukea, joka auttaa potilasta sopeutumaan sairauteensa, tukee arjessa jaksamista ja vahvistaa omahoitoa. OLKA.sta saat ajantasaista tietoa Keski-Suomessa toimivista järjestöistä ja sen tuottamista vertaistukipalveluista. Lisäksi OLKA-toiminnassa toimii oma TOIVO-tukipalvelu, jossa vertaistukipalvelua on mahdollista saada suoraan. 

Lue lisää OLKAn palveluista täältä.

Täältä löydät tietoa OLKA toiminnan laajuudesta: olkatoiminta.fi.

Keski-Suomen sairaalan OLKA-toiminnasta voit kysyä Niina Kankare-Anttilalta
niina.kankare-anttila(at)kyt.fi

Lisätietoa