Hyppää pääsisältöön

Nepsykonsultaatioryhmät

Nepsykonsultaatioryhmät tarjoavat erityistason verkostokonsultaatiota perustason lähipalveluiden tueksi. Konsultaatioryhmältä voi hakea apua lapsen (7–12 v) ja nuoren (13–16 v) neuropsykiatristen vaikeuksien ymmärtämiseen, diagnosointiin ja kuntoutussuunnitelman laatimiseen sekä arjen tukitoimien suunnitteluun.

Nepsykonsultaatioryhmän jäsenillä on vahva kokemus neuropsykiatrisista häiriöistä. Konsultaatioryhmään kuuluu vakiojäseninä lastenpsykiatri tai nuorisopsykiatri, psykologi, toimintaterapeutti ja sosiaaliohjaaja sekä nepsy-valmentaja tai psykiatrinen sairaanhoitaja. Työryhmän kokoonpano täydentyy tarpeen mukaisesti. 

Mukana tapaamisissa on huoltajan lisäksi lapsen tai nuoren muita lähiaikuisia sekä lääkäri kouluterveydenhuollosta. Oma työntekijä voi olla oppilashuollosta, terveys- tai sosiaalitoimesta. Lasten konsultaatiossa lapsi itse ei osallistu tapaamiseen. Nuorten konsultaatiossa nuori osallistuu tapaamiseen ainakin osan aikaa. Oma työntekijä tapaa nuoren ennen konsultaatiota ja voi näin auttaa nuorta sanoittamaan tapaamisessa ajatuksiaan. Lisäksi on suositeltavaa, että lääkäri tapaa lapsen tai nuoren ennen konsultaation kokoontumista.

Kenelle

7–16-vuotiaille lapsille ja nuorille ja heidän lähipiirilleen, jotka tarvitsevat tukea neuropsykiatristen vaikeuksien ymmärtämiseen, diagnosointiin ja arjen tukitoimien suunnitteluun.

Toimi näin

Varaa aika nepsykonsultaatioon:

  • Iina Peltomaa, p. 050 300 6393. Soittoaika torstaisin klo 8.00–8.45.