Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso mahdolliset poikkeusaukioloajat täältä.
Kaksi henkilöä kirjastossa.

Työhönvalmennus (IPS)

Edistämme mielenterveyskuntoutujien paluuta tai pääsyä työmarkkinoille sekä työssä pysymistä IPS – Sijoita ja valmenna! -toimintamallin mukaisella työhönvalmennuksella.

Palvelussa etsimme työnhakijalle avoimilta työmarkkinoilta työsuhteisen työpaikan, joka vastaa työnhakijan mielenkiinnon kohteita, voimavaroja ja osaamista. Palveluun voi hakeutua asiakkaaksi esimerkiksi peruspäivärahalla, työttömyysetuudella, sairauspäivärahalla, kuntoutustuella tai työkyvyttömyyseläkkeellä.

Työhönvalmennus (IPS, Individual Placement and Support) toteutetaan yhteistyössä työnhakijan, psykiatrisen hoidon ja kuntoutuksen palveluiden, työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) sekä työllisyyspalveluiden kanssa. Työnhakija saa tarvittavan tuen työllistymiseen IPS-työhönvalmentajalta, joka on prosessissa mukana työnhakijan yksilöllisten tarpeiden mukaisen ajan. IPS-työhönvalmentaja tarjoaa tukea myös työantajalle ja työyhteisölle.

IPS-työhönvalmennus toteutetaan osana Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Toiminnan seurannasta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö ja toimintaa rahoittaa Euroopan unioni.
Voit lukea lisää toimintamallin kehittämisestä täältä.

Voit lukea lisää IPS-toimintamallista myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koordinoi ja tukee alueellisia IPS-hankkeita ja tutkii toimintamallin käyttöönottoa ja tuloksellisuutta. Toiminta toteuttaa kansallista mielenterveysstrategiaa.

Image
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen logo
Image
EU:n rahoittama -logo
Image
Suomen kestävän kasvun ohjelman logo
Image
Mielenterveysstrategialogo