Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille

Keski-Suomen hyvinvointialueella alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset saavat ehkäisyn ilmaiseksi.

Maksuttoman raskauden ehkäisyn valikoimaan kuuluvat ehkäisypillerit, -kapselit, -renkaat, -laastarit, -kierukat, kondomit sekä suuseksisuojat. Myös jälkiehkäisy on maksutonta.

Maksuttoman ehkäisyn tavoitteena on lisätä nuorten tasa-arvoa ja parantaa nuorten seksuaaliterveyttä ja ehkäisyn käyttöä niillä alle 25-vuotiailla, joilla siihen on tarve. Tarkoitus on myös vähentää alle 25-vuotiaiden ei-toivottuja raskauksia, raskauden keskeytyksiä ja sukupuoliteitse tarttuvia tauteja.

Toimi näin

Ehkäisyasioissa keskisuomalainen nuori voi varata ajan oman alueen ehkäisyneuvolaan, keskitettyyn seksuaaliterveysyksikköön, kouluterveydenhuoltoon tai opiskeluterveydenhuoltoon. Lisäksi yli 16-vuotiaat voivat asioida seksuaalineuvonnan chatissa tai videovastaanotolla ehkäisyn aloitusasioissa.

Jyväskyläläiset alle 25-vuotiaat voivat jatkossa tilata maksuttoman ehkäisyn tuotteita pakettilokerikosta noudettavaksi

Jyväskyläläiset alle 25-vuotiaat nuoret voivat tilata 1.7. alkaen voimassa olevan reseptinsä mukaisia maksuttomia ehkäisyvalmisteita sähköisesti ja noutaa ne Kyllön terveysaseman eteisen jakeluautomaatin lokerikosta. Jakeluautomaattiin voi tilata myös maksuttomia kondomeja.

Ehkäisyvalmisteet tilataan sähköisesti Hyviksestä, sähköisestä asiointipalvelusta. Valitse Keski-Suomi, kirjaudu asiointipalveluun, valitse Jyväskylän terveyspalvelut, valitse sitten maksuton jakeluautomaatti ja täytä lomake. Palvelu edellyttää vahvan tunnistautumisen henkilöllisyyden varmistamiseksi.

Tuotteet toimitetaan lokerikkoon noin kolmen arkipäivän kuluessa tilauksesta. Asiakas saa ilmoitusviestin puhelimeensa, kun tilaus on noudettavissa. Lokeron luukku avautuu viestissä olevalla koodilla tai QR-koodilla. Jakeluautomaattilokerikko on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 7.00–19.30 Kyllön terveysaseman pääaulan eteisessä, osoitteessa Keskussairaalantie 20.

Palvelu ei koske Tikkakoskella, Korpilahdella tai Säynätsalossa asuvia, jotka asioivat edelleen lähineuvolassaan.