Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Hoitotarvikepalvelu

Maksuttomat hoitotarvikkeet ovat tarkoitettu pitkäaikaissairauden hoitoon. Tarvikkeita voidaan myöntää myös aiemminkin, mikäli todetun sairauden vuoksi tarve on välitön (esim. avannetarvikkeet ja virtsaamisapuvälineet). Muissa tilanteissa asiakas otetaan jakelun piiriin, kun tarpeen arvioidaan kestävän vähintään kolme kuukautta, jolloin sairaus katsotaan pitkäaikaiseksi.

Hoitotarvikkeiden ilmaisjakelu toteutetaan pääsääntöisesti asiakkaan kotikunnan terveysasemalla. Apuvälineasioissa palvelee apuvälinelainaamo.

Lähetteen maksuttomista ja yksilöllisen tarpeen mukaisista hoitotarvikkeista tekee hoitava lääkäri tai muun terveydenhuollon ammattilainen. Lähetteen perusteella laaditaan yksilöllinen jakelusuunnitelma, jonka mukaan asiakkaalle annetaan tarvitsemansa tuotteet. Tehdyn jakelusuunnitelman perusteella tilataan tarvittavat tuotteet. Tuotteiden toimitusaika on kaksi viikkoa. Hoitotarvikepalvelun palvelupisteeltä saa asiakkuuden aikana ohjausta ja neuvontaa hoitotarvikeasioihin liittyen.

Tarvikkeita annetaan tai toimitetaan asiakkaalle yleensä kolmen kuukauden tarve kerrallaan. Osa lähetteen mukaisista hoitotarvikkeista voidaan toimittaa maksuttomasti kotijakelun kautta suoraan asiakkaalle.

Hoitosuunnitelman mukaan jaettavia hoitotarvikkeita ovat esimerkiksi:

  • Avannehoitotarvikkeet
  • Diabetestarvikkeet
  • Dialyysitarvikkeet

Jaettaviin tarvikkeisiin eivät kuulu normaaliin hygieniaan ja perushoitoon kuuluvat tuotteet, kuten pesuaineet, pyyhkeet, suojakäsineet ja perusvoiteet.

Kenelle

Pitkäaikaissairaille, jotka tarvitsevat hoitotarvikkeita sairautensa hoitoon.

Toimi näin

Lähetteen saatuasi ota yhteyttä hoitotarvikepalveluun. Hoitotarvikkeiden tilaaminen tapahtuu ensisijaisesti Palse.fi-palvelussa. Voit myös soittaa omaan hoitotarvikepalveluusi, jotka löydät tämän sivun puhelinasiointi-valikosta, tai asioida hoitotarvikepalvelua tarjoavalla toimipisteellä. Tilauksen yhteydessä myös valitset tilauksellesi toimituspaikan.

Kun tilauksesi on otettu vastaan hoitotarvikepalveluissa, toimitetaan se valitsemaasi toimituspaikkaan noin kahden viikon kuluessa. Saat ilmoituksen puhelimeesi tai sähköpostitse, kun tilauksesi on noudettavissa.