Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Diabeteshoito

Diabeteshoitaja antaa neuvontaa ja opastusta tyypin 1 diabeetikoille (insuliinipuutteisille), sekä niille tyypin 2 diabeetikoille, joilla on käytössä sekä ateriainsuliini että perusinsuliini.

Tarkoituksena on estää taudin paheneminen ja liitännäissairauksien ilmaantuminen sekä tukea asiakasta omahoidossa.

Diabeetikoiden maksuttomista hoitotarvikkeista päätöksen tekee hoitava taho, yleensä kun diagnoosi on tehty ja hoito aloitettu.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että mitä lähempänä diabeetikon verensokeri-, kolesteroli- ja verenpainearvot ovat normaaliarvoja sitä vähemmän diabetes aiheuttaa hankalia lisäsairauksia kuten esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksia tai silmänpohja- ja munuaismuutoksia.

Kenelle

Tyypin 1 diabeetikoille ja tyypin 2 diabeetikoille, joilla on monipistosinsuliinihoito.

Toimi näin

Jos sinulla on tyypin 1 diabetes tai tyypin 2 diabetekseen monipistosinsuliinihoito. Ota yhteyttä alueesi diabeteshoitajaan.

Jos sinulla on tyypin 2 diabetes (tabletti-, suolistohormoni- tai perusinsuliinihoito ) tai olet riskissä sairastua diabetekseen, ota yhteyttä oman terveysasemasi ajanvaraukseen saadaksesi sairaanhoitajalle.

Saarijärven, Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven asukkaat voivat varata ajan diabeteshoitajalle eTerveyspalvelujen kautta.