Hyppää pääsisältöön

Ajanvarauksettomat mielenterveys- ja päihdepalvelut

Hyvinvointialueen ajanvarauksettomat mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat apua ja tukea ilman lähetettä tai ajanvarausta.  

Kenelle

Palvelut on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat apua, tukea tai ohjausta mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvissä haasteissa. Palvelut on tarkoitettu myös läheisille. Vastaanotolle ei tarvita lähetettä. Vastaanotolla tehdään tilannekartoituksia, palveluohjausta muihin hoitopaikkoihin ja suunnitellaan jatkohoitoa, mutta ei kirjoiteta lääkereseptejä, uusita niitä tai kirjoiteta sairaslomaa.

Toimi näin

Tarvitsemme tietoa sinun tilanteestasi, jotta voimme ohjata sinut sopivaan psykososiaaliseen hoitoon. Keräämme tätä tietoa terapianavigaattorin avulla, joten suosittelemme sinulle, että käyt täyttämässä kyselyn osoitteessa Terapianavigaattori. Se on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat halukkaita käsittelemään vaikeuksiaan yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa sekä saamaan niihin ohjeita ja terapeuttista tukea. 

Ota yhteyttä ensisijaisesti oman asuinkuntasi palveluihin sähköisesti, puhelimitse tai tule vastaanotolle ilman ajanvarausta (walk in- vastaanotot). Näet kuntakohtaiset mielenterveys- ja päihdepalveluiden yhteydenotto- ja asiointikanavat sekä ajanvarauksettomat vastaanottoajat tämän sivun Asiointikanavat-kohdasta. Kyllön sosiaali- ja terveysaseman mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanotto on tarkoitettu Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaille. Kiireettömissä asioissa varaa aika oman alueesi työntekijälle. 

Vastaanotot ilman ajanvarausta (walk in) 

  • Laukaa, keskiviikkoisin klo 9–14
  • Keuruu, tiistaisin klo 9–12. 
  • Jyväskylä, Kyllö maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 8–11. Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12–15. Huom: suljettu 23.5. sekä 27.–31.5.
  • Jyväskylä, Sampoharju maanantaisin ja torstaisin klo 9–11. Huom: suljettu 20.5.-29.8.
  • Jyväskylä, Huhtasuo maanantaista torstaihin klo 12–14. Huom: palvelu suljettu toistaiseksi 1.12.2023 alkaen.
  • Jyväskylä, Nuorten talo (13–29-vuotiaat)
  • Äänekoski, maanantaisin ja torstaisin klo 9–11. Huom: maanantaista 3.6. alkaen ajanvaraukseton asiointi vain päihdeasioissa.