Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Aikuisten rokotukset

Aina voimassa pidettäviin perusrokotuksiin kuuluvat:

  • jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote (Tetanusdifteria)
  • tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokkorokote (MPR): sairastetut taudit tai kaksi rokotusta antavat elinikäisen suojan.

Edellä mainitut ns. perusrokotukset saat oman asuinalueesi terveysaseman sairaanhoitajan vastaanotolla. Rokotteet ja käynti terveysaseman sairaanhoitajan vastaanotolla ovat maksuttomia, etkä tarvitse niitä varten reseptiä.

  • Polion tehosterokote ei kuulu perusrokotuksiin, vaan se annetaan riskiarvion perusteella riskialueelle matkustavalle. Poliorokote on maksuton.
  • Vesirokkorokotus on maksullinen yli 12-vuotiaille.
  • Vyöruusurokote on maksullinen. Reseptin saat omalta terveysasemaltasi.
  • Puutiaisaivokuumerokote on maksuton THL:n määrittämillä riskialueilla asuville tai henkilöille, jotka asuvat pitkäaikaisesti loma-asunnossa näillä riskialueilla. Muille puutiaisaivokuumerokote on maksullinen. Rokote ei estä borrelioosia, vaan ainoastaan puutaisaivokuumeen. Reseptin saat omalta terveysasemaltasi.

Omat rokotustietosi voit tarkistaa soittamalla oman terveysasemasi sairaanhoitajalle tai työterveysasemallesi, tai keskustelemalla sairaanhoitajan kanssa chatissa asioi sähköisesti -sivullamme. Jos olet opiskelija, tarkista tietosi opiskeluterveydenhuollosta. Sairaanhoitajalta saat tarvittaessa kirjallisen tulosteen annetuista rokotteista tai maksuttoman terveyskortin, johon saadut rokotteet merkitään.

Influenssa- ja koronarokotukset

Influenssa- ja koronarokotuksista löydät rokotuspäivät ja lisätietoa täältä.

Kenelle

Yli 18-vuotiaille.

Toimi näin

Varaa aika omalta terveysasemaltasi tai keskustelemalla sairaanhoitajan kanssa chatissa asioi sähköisesti -sivullamme.