Hyppää pääsisältöön

Terveysasemien puhelinpalvelut ja chat-palvelu ovat ruuhkautuneet. Jos olet jättänyt soittopyynnön, odotathan takaisinsoittoa ennen uutta yhteydenottoa puhelimitse tai uutta chat-yhteydenottoa.

Lue lisää.
Kaksi henkilöä vastaanoton aulassa.

Palveluita yhtenäistetään

Palvelemme tutuissa toimipisteissä, jotkin palvelut yhtenäistyvät 

Asioit edelleen samalla terveysasemalla tai terveyskeskuksessa, sosiaaliasemalla, hammashoitolassa, neuvolassa, perhekeskuksessa tai ikääntyneiden päivätoiminnassa kuin ennen vuodenvaihdetta. Myös kotihoito, vammaispalvelut ja muut palvelut toimivat samoin kuin aiemminkin. Tutut ammattilaiset palvelevat tutuissa toimipisteissä ja puhelinnumerot säilyvät samoina.

Palveluiden myöntämisperusteet yhtenäistyvät hyvinvointialueella

Asiakkaille myönnettävien palvelujen myöntämisperusteet yhteneväistyvät siirtymäajoin kuluvan vuoden aikana. Nykyisten asiakkaiden palvelut ja asiakassuhteet jatkuvat hyvinvointialueella aiempien suunnitelmien mukaisesti katkeamatta. Asiakkaiden asiakassuunnitelmat sekä palvelu- ja maksupäätökset päivitetään kuluvan vuoden aikana. Hyvinvointialueelta ollaan yhteydessä asiakkaaseen tai läheiseen, jos palveluihin tulee muutoksia.  

Uusien asiakkaiden palvelut myönnetään hyvinvointialueen myöntämisperusteiden mukaisesti.

Palveluiden myöntämisperusteet ja soveltamisohjeet 1.1.2024 alkaen

 

Asiakastiedotteet

Löydät tältä sivulta palveluita koskevat asiakastiedotteet sekä asiakastiedotteen suoramaksu- ja e-laskuveloituksia koskevista muutoksista. Tiedotteet ovat pdf-muodossa.

Hyvinvointialueen esite on jaettu kotiin, saatavana myös verkkoversiona

Jokaiseen kotiin jaettu hyvinvointialueen esite toivottaa keskisuomalaiset tervetulleeksi Keski-Suomen hyvinvointialueelle, kertoo turvallisesta siirtymästä, hyvinvointialueen palveluista, keskeisimmistä tehtävistä, taloudesta sekä hyvinvointialueesta työnantajana. Esitettä on jaossa muun muassa terveysasemilla ja sosiaaliasemilla. Sen lisäksi esitteestä on sähköinen versio pdf-muodossa.

 

Asiakasmaksut yhtenäistyvät - siirtymävaiheessa noudatetaan voimassa olevaa maksua

Palveluiden asiakasmaksut yhtenäistyvät, koska hyvinvointialueella ei voi olla erilaisia asiakasmaksuja samasta palvelusta. Jos asiakkaalla on voimassa oleva sosiaali- ja terveydenhuollon palvelupäätös ja siihen liittyvä harkinnanvarainen asiakasmaksupäätös, asiakasmaksujen laskutus jatkuu voimassa olevan päätöksen mukaisena siihen saakka, kunnes palvelu- tai maksupäätös uusitaan.

Lisätietoa asiakasmaksuista asiakasmaksut-sivuiltamme.

Muita huomioitavia muutoksia 

Keski-Suomen kuntien sosiaalihuollon asiakastiedot ja terveydenhuollon potilastiedot yhdistyvät hyvinvointialueella yhteiseksi sosiaalihuollon asiakasrekisteriksi ja yhteiseksi terveydenhuollon potilasrekisteriksi, lue lisää uutisesta.

Hyvinvointialueen yhtenäiset palvelusetelikäytännöt tulevat voimaan 1.4.2023 alkaen, lisätietoja saat uutisesta.