Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Tarkastuslautakunta on hyväksynyt vuoden 2023 arviointikertomuksen

21.5.2024

Tarkastuslautakunnan lakisääteisenä tehtävänä on arvioida hyvinvointialueen toimintaa ja taloutta.

Tarkastuslautakunta on 16.5. kokouksessaan tarkastanut ja hyväksynyt vuoden 2023 arviointikertomuksen ja päättänyt esittää aluevaltuustolle vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille. Arviointikertomus on julkaistu kokouksen pöytäkirjan liitteenä 21.5. Aluevaltuusto käsittelee arviointikertomusta ja tilivelvollisten vastuuvapauden myöntämistä 11.6. kokouksessaan.  

Arviointikertomuksen tavoitteena on muodostaa aluevaltuustolle objektiivinen kokonaiskuva hyvinvointialueen toiminnasta, palveluiden laadusta ja saatavuudesta sekä taloudellisesta tilanteesta, ja kuvata miten hyvinvointialueelle asetetut tehtävät ja tavoitteet ovat toteutuneet. Vuoden 2023 arviointikertomuksen mukaan hyvinvointialue ei ole onnistunut saavuttamaan kaikkia aluevaltuuston asettamia toiminnallisia ja taloudellisia tavoitteita ensimmäisen toimintavuotensa aikana. 

Vuoden 2023 arviointikertomuksen keskiössä ovat hyvinvoiva, osaava ja osallistuva henkilöstö sekä talouden seuranta. Arviointikertomuksessa muun muassa kuvataan ammattiryhmäkohtaisesti hyvinvointialueen henkilöstöä ja sen riittävyyttä. Tarkastuslautakunta on myös osaltaan huomioinut hyvinvointialueen tiukan taloustilanteen ja arvioinut talouden tasapainotustoimenpiteiden riittävyyttä ja realistisuutta.  

– Taloudellinen tilanteemme vaatii vakavaa pohdintaa, arviointia ja moninaisia toimenpiteitä. Toisaalta on myös syytä tunnistaa, että vaikka taloudellinen tilanteemme ei ole optimaalinen, olemme kuitenkin onnistuneet tuottamaan korkealaatuisia sosiaali- ja terveyspalveluita sekä pelastustoimintaa alueellamme, toteaa tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Elma Hyöky. 

Arviointikertomukseen on liitetty Keski-Suomen kuntien, hyvinvointialueen ja Keski-Suomen liiton tarkastuslautakuntien yhteinen arviointi. 

Kokouksien esityslistat ja pöytäkirjat 

Arviointikertomus löytyy kokonaisuudessa hyvinvointialueen verkkosivuilta tarkastuslautakunnan kokouksen pöytäkirjasta. Arviointikertomus julkaistaan aluevaltuuston hyväksymisen jälkeen myös tarkastuslautakunnan verkkosivuilla. 

Lisätietoa: 

  • Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, Elma Hyöky, elma.hyoky(at)hyvaks.fi, p. 0503422847  
  • Arviointijohtaja Heli Tunturi-Kemppainen, tarkastuslautakunnan esittelijä, heli.tunturi-kemppainen(at)hyvaks.fi, p. 0404826499