Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Kahden ikä-ihmisen kädet pöydällä.

Uutinen

Palokan pitkäaikaishoito muuttuu vappuna Ritolan palvelutaloksi

22.4.2024

Palokan terveysaseman yhteydessä toimivat pitkäaikaishoidon ja jatkohoidon osastot muuttuvat 1.5.2024 Ritolan palvelutaloksi.

Jatkossa kakkoskerroksessa tarjotaan ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille ja ykköskerroksessa lyhytaikaista asumispalvelua jatkohoitoa odottaville ikäihmisille.

Ritolan palvelutalo toimii Palokan terveysaseman entisille vuodeosastoille muutama vuosi sitten remontoiduissa tiloissa. Asukaspaikkojen määrä säilyy 50:ssä.

Palokan muutos liittyy lakiin, jonka mukaan laitoshoidosta tulee luopua viimeistään vuoden 2027 loppuun mennessä. Keski-Suomen hyvinvointialueella muutoksia on ryhdytty toteuttamaan aiemmin laaditun suunnitelman mukaisesti.

Ympärivuorokautista palveluasumista vuokrasuhteessa

Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa turvataan yksilöllinen asuminen henkilöille, jotka tarvitsevat runsaasti hoitoa, huolenpitoa ja valvontaa ympärivuorokautisesti. Tarkoituksena on ylläpitää asiakkaiden päivittäistä toimintakykyä kuntouttavan työotteen, virikkeellisen toiminnan ja yhteisöllisyyden avulla kodinomaisessa ympäristössä.

Jokaisella ympärivuorokautisen palveluasumisen asukkaalla on hoito- ja palvelusuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti.

Ympärivuorokautinen asuminen sisältää asiakkaan ympärivuorokautisen hoivan ja hoidon, ateriat, siivouksen, vaatehuollon ja osallisuutta sekä sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut. Asuminen perustuu vuokrasopimukseen.

Alakerta jatkaa lyhytaikaisen asumisen yksikkönä

Alakerrassa toimivan lyhytaikaisen asumisen yksikön tavoitteena on vahvistaa iäkkään voimavaroja ja toimintakykyä jatkohoitoa varten.

Lyhytaikaisessa hoidossa huolehditaan asiakkaan kuntoutuksesta, hänen tilansa arvioinnista ja ympärivuorokautisesta hoivasta. Lyhytaikaishoidon pituus määräytyy asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja mahdollisesti tarvittavan jatkohoitopaikan tilanteen mukaisesti.

Henkilöstöä, asukkaita ja heidän läheisiään on tiedotettu muutoksista, jotka koskevat aiempaa laitoshoidon osastoa.

Lisätiedot: