Hyppää pääsisältöön

Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelut turvataan lakon aikana

8.3.2024

SAK ilmoitti 6.3. työtaistelutoimista, jotka kohdistuvat 11.–24.3. välisenä aikana vientiin ja tuontiin satamissa ja raiteilla. Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelut turvataan lakon aikana.

Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemien palvelut, sosiaalipalvelut, lasten, nuorten ja perheiden palvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut, suunterveydenhuollon palvelut, ikääntyneiden palvelut, vammaispalvelut, erikoissairaanhoidon palvelut, ensihoito sekä pelastustoimen palvelut turvataan lakon aikana. Myös tukipalvelut kuten laboratorio-, pesula- ja ruokapalvelut turvataan. Asiakkaita palvellaan sähköisten palveluiden välityksellä normaalisti.

Asiakkaille sekä toimipisteissä tarjottavat että kotiin vietävät ateriat tuotetaan ja toimitetaan normaalisti. Aterioiden ruokalistoihin voi kuitenkin tulla muutoksia, mikäli elintarvikkeissa on puutetta yksittäisissä tuotteissa.

Polttoainejakelun estyessä lakolla voisi olla mahdollisia vaikutuksia hyvinvointialueen henkilöstön ja asiakkaiden ja potilaiden liikkumiseen kodin ja hyvinvointialueen toimipisteen välillä. Mahdollinen polttoaineen jakelukatkos saattaisi vaikeuttaa taksien saatavuutta, jolloin asioinnit palveluissa voisivat olla asiakkaille ja potilaille haastavampia hoitaa.

Lakossa mukana ovat ainakin Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT, Teollisuusliitto, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Sähköliitto, Rakennusliitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM. Lakkojen piirissä on noin 7 000 työntekijää.

Keski-Suomen hyvinvointialue seuraa aktiivisesti tilannetta ja toimintavarmuutta sekä tiedottaa asiasta tarvittaessa lisää.

Lisätietoja:

  • Jan Tollet, hyvinvointialuejohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 400 0073, jan.tollet(at)hyvaks.fi
  • Kati Kallimo, toimialajohtaja, sosiaali- ja terveyspalvelut, p. 050 442 2302, kati.kallimo(at)hyvaks.fi
  • Lasse Leppä, konsernipalveluiden toimialajohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 599 9545, lasse.leppa(at)hyvaks.fi
  • Ville Mensala, pelastustoimen toimialajohtaja, pelastusjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 336 0680, ville.mensala(at)hyvaks.fi