Hyppää pääsisältöön
Erilaisia kenkiä ja jalkoja ympyrässä.

Uutinen

Juttupenkki – keskustelu- ja kohtaamispaikka alkaa Viitasaarella

28.2.2023

Kaipaatko keskusteluja ja muita ihmisiä? Haluatko jakaa arkeasi tai mieltä askarruttavia asioita luottamuksella? Poikkea juttupenkille ja kohtaa kokemusasiantuntija. Mukaan voit tulla kerran tai useammankin!

18 vuotta täyttäneille asukkaille suunnattu juttupenkki-toiminta alkaa keskiviikkona 8. maaliskuuta Kuntoutumiskeskus Miekussa Viitasaarella. Juttupenkki on avoin paitsi viitasaarelaisille myös lähikuntien asukkaille.

Juttupenkissä keskustelu on vapaamuotoista kokemusten vaihtoa, jossa asukkaat voivat keskustella monista mieltään askarruttavista asioista ja arjen haasteista. Ohjaajina ovat kokemusasiantuntija sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, joilla on vaitiolovelvollisuus. Palvelu maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Tule juttelemaan rohkeasti kokemusasiantuntijan kanssa! Kokemusasiantuntija pystyy samaistumaan tilanteeseesi ja on läpikäynyt myös itse vaikeita haasteita elämässään, kertoo kokemusasiantuntija Kati Viitasaaren juttupenkistä.

Viitasaaren juttupenkin ajat ja paikka

Viitasaaren juttupenkki alkaa keskiviikkona 8.3. klo 14–15 ja jatkuu joka kolmas keskiviikko 31.5. asti. Paikkana toimii Kuntoutumiskeskus Miekku, Haapaniementie 27 A, Viitasaari.  

Juttupenkkien ajankohdat:

  • ke 8.3. klo 14–15 

  • ke 29.3. klo 14–15 

  • ke 19.4. klo 14–15 

  • ke 10.5. klo 14–15 

  • ke 31.5. klo 14–15 

 Taustaa

Juttupenkki-toiminta käynnistettiin asiakaspalautteiden pohjalta vuonna 2016 Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä. Ohjaajina on toiminut kokemusasiantuntijoita.

Asiakkaat haluavat jutella muidenkin kuin ammattilaisten kanssa. Juttupenkissä ei oteta kantaa hoitoihin eikä lääkityksiin. Juttupenkeissä käyneet kertovat, että heitä oikeasti kuullaan ja juttupenkissä on kiireetön tunnelma, kertovat Keski-Suomen hyvinvointialueen koordinaattorit Maaret Kokkonen ja Annukka Harjula.

Toiminnan järjestäminen on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman mielenterveys- ja päihdepalveluketjujen kehittämistä, jossa tavoitteena on muun muassa helposti saavutettavien ja mielen hyvinvointia edistävien palveluiden kehittäminen. 

Lisätietoja:

  • Sami Savonen, projektityöntekijä, Keski-Suomen hyvinvointialue, sami.savonen(at)hyvaks.fi 

  • Pasi Paananen, ohjaaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 162 8576, pasi.paananen(at)hyvaks.fi