Hyppää pääsisältöön

Terveysasemien puhelinpalvelut ja chat-palvelu ovat ruuhkautuneet. Jos olet jättänyt soittopyynnön, odotathan takaisinsoittoa ennen uutta yhteydenottoa puhelimitse tai uutta chat-yhteydenottoa.

Lue lisää.

Apuvälinepalvelu

Apuvälineitä myönnetään lyhyt- ja pitkäaikalainaan henkilöille, joiden toimintakyky on rajoittunut esimerkiksi vamman, sairauden, ikääntymisen tai kehitysviivästymän vuoksi.

Apuvälineiden avulla pyritään tukemaan, ylläpitämään tai parantamaan asiakkaan toimintakykyä, ehkäisemään sen heikentymistä sekä tukemaan itsenäisyyttä. Apuvälinepalvelut tuotetaan yhteistyössä erikoissairaanhoidon ja sote-keskusten kanssa.

Sote-keskuksissa järjestetään perusapuvälinepalvelut ja apuvälinepalvelupisteistä saa lainaan liikkumisen ja päivittäisiä toimintoja helpottavia apuvälineitä. Voit hakeutua perusapuvälineiden apuvälinetarpeen arvioon ilman lähetettä. Löydät apuvälinepalvelupisteet ”Puhelinasiointi”-valikosta.

Erikoissairaanhoidon apuvälinepoliklinikalle eli apuvälinekeskukseen on keskitetty sähköisten liikkumisen apuvälineiden, kommunikaation apuvälineiden, ympäristöhallintalaitteiden ja avustajakoiriin liittyvät arvioinnit. Poliklinikalle tarvitaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen lähete.

Apuväline myönnetään yksilöllisen arvioinnin perusteella.

Kenelle

Henkilöille, joiden toimintakyky on rajoittunut tai vaarassa heikentyä.

Toimi näin

Löydät kuntasi apuvälinepalvelun tämän sivun "Puhelinasiointi"-valikosta.