Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Kansallinen syöpäkeskus FICAN

Alueelliset syöpäkeskukset ja kansallista toimintaa koordinoiva yksikkö muodostavat yhdessä Kansallisen syöpäkeskuksen FICANin (Finnish Cancer Center), jonka tavoitteena on parantaa ja yhdenmukaistaa syövän hoitoa valtakunnallisesti, varmistaa kaikille potilaille tasavertainen pääsy laadukkaaseen hoitoon ja tuoda syövän hoidon ammattilaiset yhteen ja tukea heidän koulutustaan. Lisäksi tavoitteena on tuoda edistyksellinen syöpätutkimus lähemmäs potilasta ja vahvistaa ja yhtenäistää syöpätutkimusta. Fican east on yksi viidestä alueellisesta keskuksesta ja osa kansallista syöpäkeskusta. 

Itäisen syöpäkeskus (Fican  east)

Itäisen syöpäkeskuksen muodostavat Pohjois-Savon hyvinvointialue (PSHVA), Keski-Suomen hyvinvointialue (HYVAKS), Pohjois-Karjalan hyvinvointialue (Siun Sote), Etelä-Savon hyvinvointialue (ESHVA - Eloisa) ja Itä-Suomen yliopisto (UEF). Teemme FICAN Eastissa yhteistyötä muiden alueellisten syöpäkeskusten kanssa. Luomme yhdessä uudenlaista toimintamallia laadukkaan ja ajantasaisen syövän hoidon ja syöpätutkimuksen edistämiseksi Suomessa.

Tilaa Fican eastin uutiskirje tästä

Yhteystiedot

Kirsi Pylvänäinen, aluekoordinaattori, itäinen syöpäkeskus 

kirsi.pylvanainen@hyvaks.fi 

Hoitajantie 1

40620 Jyväskylä

www.ficaneast.fi

 

Täältä löytyvät itäisen syöpäkeskuksen alueella meneillään olevat syöpälääketutkimukset. Voitte tiedustella hoitavalta lääkäriltänne mahdollisuudesta osallistua lääketutkimukseen. 

Luettelo syöpälääketutkimuksista

 

 

 

Syöpäsairaudet ovat yksi keskeisimmistä kansanterveydellisistä haasteista. Suomessa todetaan yli 30 000 uutta syöpää vuodessa, mutta on tärkeää muistaa, Suomessa syövän hoito ja tutkimus ovat korkeatasoista ja syövän hoitotulokset ovat parantuneet ja parantuvat edelleenkin. Tänä päivänä syöpään sairastuneista jopa 60% paranee täysin.

Syöpäjärjestön sivusto

 

Täältä löydät Syöpäjärjestöjen järjestämiä tapahtumia ja kursseja

Tapahtumat ja kurssit