Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso mahdolliset poikkeusaukioloajat täältä.
Lapsi katsoo kortteja neuvolassa.

Lasten, nuorten ja perheiden neuropsykiatrinen tuki ja palvelukokonaisuus

Edistimme neuropsykiatrisesti (lyhenne nepsy) oireilevien lasten, nuorten ja heidän perheidensä asioita Keski-Suomen hyvinvointialueella.

Yhteistyötä yhdenvertaisten palvelujen eteen

Kokosimme Keski-Suomen laajuista tietoa lasten ja nuorten neuropsykiatristen palveluiden nykytilasta, palveluaukoista, hyvistä käytänteistä sekä henkilöstön osaamistarpeista. Koordinoimme työryhmää, jossa tietoa ja hyviä käytänteitä jaettiin Keski-Suomen sivistys-, sosiaali- ja terveysalan toimijoiden kesken. Tavoitteenamme oli neuropsykiatristen palveluiden yhdenmukaistaminen, palveluiden oikea-aikaisuus ja saatavuus sekä palvelukokonaisuuden selkeyttäminen.

Olimme mukana lasten ja nuorten moniammatillisissa nepsy-konsultaatiotyöryhmissä. Konsultaatioryhmät tarjoavat erityistason konsultatiivista palvelua perustason lähipalveluiden tueksi. Konsultaatioryhmiltä voi hakea apua lapsen ja nuoren neuropsykiatristen vaikeuksien ymmärtämiseen, diagnosointiin ja kuntoutussuunnitelman laatimiseen sekä arjen tukitoimien suunnitteluun. Laajensimme lasten ja nuorten neuropsykiatrisen konsultaatiotoiminnan koko hyvinvointialuetta kattavaksi. 

Hoito- ja palveluketjun valmistelu

Valmistelimme lasten ja nuorten neuropsykiatrisen vaikeuksien hoito- ja palveluketjua yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen ja keskeisten verkostojen kanssa.