Hyppää pääsisältöön
Nainen katsoo talvista maisemaa ihaillen kiikarit kädessään.

Viestintämateriaalit

Tältä sivulta löydät hyvinvointialueen Word- ja Powerpoint-pohjia, esitysmateriaaleja, logot sekä esitteitä. Materiaalit löydät myös Polku-intrasta.

Onko sinulla kysyttävää materiaaleista? Ota yhteyttä Keski-Suomen hyvinvointialueen viestintään.

Sallittu logon käyttö

Voit käyttää Keski-Suomen hyvinvointialueen logoa seuraavissa tapauksissa:

 • Kuvituskuvana mediassa, kun aihe liittyy Keski-Suomen hyvinvointialueeseen
 • Kun kyseessä on virallinen kumppanuus Keski-Suomen hyvinvointialueen kanssa, esimerkiksi yhteinen hanke, kampanja tai tapahtuma
 •  Logoa saa käyttää referenssinä menneestä kumppanuudesta erillisellä luvalla (yhteystiedot löydät sivun alaosasta)

Käyttörajoitukset

Lähtökohtaisesti Keski-Suomen hyvinvointialueen logoa käytetään vain hyvinvointialueen omissa viestintämateriaaleissa ja tuotteissa. Keski-Suomen hyvinvointialueen logoa ei saa käyttää ilman sopimusta ulkopuolisen toimijan markkinointi- tai viestintämateriaaleissa siten, että logo voitaisiin tulkita Keski-Suomen hyvinvointialueen luottamuksenosoitukseksi toimijaa kohtaan. Keski-Suomen hyvinvointialue on poliittisista puolueista, uskonnoista ja muista tahoista riippumaton, joten hyvinvointialueen logoa ei saa käyttää ilman sopimusta ulkopuolisten toimijoiden viestinnässä.

Virallinen logo

Keski-Suomen hyvinvointialueen asiakas- ja rekrytointiviestinnässä käytetään pääsääntöisesti Keski- Suomen hyvinvointialueen logoa. Keski-Suomen hyvinvointialueen logosta on sekä värillinen että mustavalkoinen versio. Mustaval­koisia versioita ovat musta ja nega­tiiviversio, eli valkoinen. Värillistä versiota käytetään aina valkoista taustaa vasten. Kun halu­taan käyttää värillistä taustaa, käytetään mustaa tai valkoista versiota. Valkoista versiota käyte­tään tummien taustojen ja mustaa vaaleiden taustojen päällä. Värillistä versiota voi myös käyttää kuvan päällä. Tässä tapauksessa on varmistettava, että logo erottuu tarpeeksi hyvin taustasta. Kieliversiot ovat suomi ja englanti.

Yhdistelmälogot

Keski-Suomen hyvinvointialueen ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen yhdistelmälogoa käytetään muun muassa pelastuslaitosten toimipis­teissä ja kalustoissa. Keski-Suomen hyvinvointialueen ja Sairaala Novan yhdistelmälogoa käytetään muun muassa Sairaala Novan toimitiloissa.

Lataa logo Keski-Suomen hyvinvointialueen kuva- ja materiaalipankista.

Yhteystiedot

Tiedustelut logon käytöstä voit lähettää Keski-Suomen hyvinvointialueen viestinnälle sähköpostitse viestinta(at)hyvaks.fi.

Word-pohjat

 1. Lataa tiedosto koneellesi
 2. Tallenna tiedosto
 3. Aloita tiedoston muokkaus
 4. Voit poistaa ylimääräiset osiot tiedostosta
 5. Info-laatikkoa voit suurentaa ja sitä voi liikuttaa. Tiedoston kuvat on esimerkkejä.

PowerPoint-pohjat

Näin saat Powerpoint-pohjan käyttöösi:

 1. Lataa tiedosto omalle tietokoneellesi
 2. Tallenna tiedosto omalle tietokoneellesi
 3. Aloita tiedoston muokkaus
 4. Voit poistaa ylimääräiset diat. Lisää dia -kohdasta saat valittua uusia dioja. 

Hyvinvointialueemme opastepohjat on tehty kaikkien toimipisteiden käyttöön. Pohjia voi käyttää eri asioista viestimiseen esimerkiksi toimipisteen aukioloaikojen ilmoittamiseen, rokotustiloista ohjeistamiseen tai henkilökunnan tiloista viestimiseen. Tiedostoista voi poistaa nuoli-kuvakkeen, jos sitä ei tarvita. Käytäthän aina virallista opastepohjaa tyhjän tiedoston sijaan. 

PowerPoint-opastepohjat:

Word-opastepohjat

Ohessa info-tv-pohjat toimipisteiden käyttöön.