Hyppää pääsisältöön
Ammattilainen antaa voimisteluohjeita käsivarren liikkuvuuteen asiakkaalle.

Kyselyt

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa hyvinvointialueen palveluihin!

Haluamme kuulla mielipiteesi palveluistamme. Ota kantaa vastaamalla tällä sivulla julkaistaviin kyselyihin. Tällä hetkellä meillä ei ole avoinna olevia kyselyitä. 

Kokeilemme kyselyissä helppokäyttöistä Polis-kyselyalustaa, joka täydentää asukkaidemme osallistumismahdollisuuksia hyvinvointialueen päätöksentekoon. Koska kyselyalusta on vielä kokeiluvaiheessa, se ei valitettavasti vielä tue lukuohjelmia, eikä siitä ole olemassa muita kieliversioita. Huomiothan, että kyselyn teksti on sillä kielellä, joka verkkoselaimeesi on määritelty. 

Kysely perustuu erilaisten väittämien äänestämiseen. Vastaajalle esitetään valmiita väittämiä, joista hän voi olla samaa tai eri mieltä tai ohittaa väittämän. Vastaaja voi myös itse lisätä omia väittämiä kyselyalustalle muiden vastaajien äänestettäväksi. 

Polis on uudenlainen digitaalinen kyselyalusta, joka vastaa kansalaisten toiveeseen helposta, mutta vaikuttavasta tavasta osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun (Sitran kyselytutkimus, 2022). Polis-kyselyalustan kokeilu on osa Sitran rahoittamaa kaksivuotista Uudet vaikuttamisen tavat -hanketta. 

Polis-kyselyalustalla hyvinvointialueen asukkaat voivat ilmaista mielipiteensä anonyymisti, helposti ja rakentavasti. Kysely perustuu erilaisten väittämien äänestämiseen. Vastaajalle esitetään valmiita väittämiä, joista hän voi olla samaa tai eri mieltä tai ohittaa väittämän. Vastaaja vois myös itse lisätä omia väittämiä kyselyalustalle muiden vastaajien äänestettäväksi. Kyselyalustalle kannattaakin palata useamman kerran, jotta pääsee äänestämään muiden vastaajien lisäämiä väittämiä.   

Polis-kyselyalusta tuottaa tilastollisen analyysin avulla reaaliaikaista tietoa siitä, mistä osallistujat ovat samanmielisiä ja missä löytyy eroavaisuuksia. Keskustelua moderoivat Keski-Suomen hyvinvointialueen työntekijät.  

Kyselyiden tulokset jaetaan hyvinvointialueen aluehallitukselle ja aluevaltuustolle, ja niitä tullaan hyödyntämään hyvinvointialueen toiminnassa ja päätöksenteossa. 

Polis-kyselyalustan tiedot säilytetään DigiFinlandin pilvipalvelussa (Google Cloud Platform, Europe-North1, Haminan konesali). Henkilötietoja ei kerätä. IP-osoitteet säilytetään kyselyn ajan, jonka jälkeen nekin poistuvat järjestelmästä. 

Pyysimme hyvinvointialueen asukkailta kannanottoja ehkäisevästä päihdetyöstä ja  väkivallan ehkäisytyöstä 29.8.2023-18.9.2023

Pyysimme hyvinvointialueen asukkailta kannanottoja sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä sekä etä- ja lähipalveluista 30.6.-31.7.2023.