Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Nainen ulkoilemassa talvella, katsoo karttaa metsän reunalla.

Asukaspaneeli

Keski-Suomen hyvinvointialue haluaa vahvistaa asukkaiden osallistumismahdollisuuksia ja toteuttaa alkuvuodesta 2024 asukaspaneelikokeilun Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran rahoittamana.

Keski-Suomen hyvinvointialue lähetti 10 000 satunnaisotannalla valitulle, täysi-ikäiselle keskisuomalaiselle kutsukirjeen 4.1.2024. Kirjeessä vastaanottaja kutsutiin ilmaisemaan näkemyksensä palveluverkkotyöstä sähköisellä Polis-alustalla 8.1.–28.1.2024. 

Satunnaisotannalla valituilla on ollut mahdollisuus ilmoittautua vapaaehtoiseksi osallistujaksi asukaspaneeliin.

Asukaspaneeli osana palveluverkon suunnittelutyötä

Asukaspaneeli on uusi kansalaisosallistumisen muoto, jossa joukko hyvinvointialueen asukkaita pääsee perehtymään ja keskustelemaan hyvinvointialueen toimintaan ja palveluihin liittyvistä asiakokonaisuuksista. Asukaspaneeli on neuvoa-antava ja tuottaa suosituksia tai ratkaisuehdotuksia päätöksenteon tueksi. Keväällä 2024 toteutettavan asukaspaneelin tarkoituksena on kuulla Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaiden näkemyksiä ja mielipiteitä palveluverkkotyöstä.

Asukaspaneelin osallistujat valitaan ilmoittautumislomakkeen lähettäneiden joukosta niin, että asukaspaneeli edustaa mahdollisimman hyvin erilaisia Keski-Suomen hyvinvointialueen väestöryhmiä. Asukaspaneelin aikana osallistujat kuulevat asiantuntijoita ja saavat paneelityöskentelyyn tarvittavaa tietoa Keski-Suomen hyvinvointialueesta ja palveluverkkotyöstä. Taustatietojen sekä avointen, mutta ohjattujen keskustelujen pohjalta osallistujat pääsevät muodostamaan yhteisen tilannekuvan. Asukaspaneelityöskentelyn lopputuloksena osallistujat tuottavat palveluverkkotyötä koskevan julkilausuman, joka luovutetaan päätöksenteon tueksi.

Asukaspaneelin julkilausuma (pdf)

Lisätietoa